NOVE BEOGRADSKE APLIKACIJE: Građanin inspektor i Aktivni građanin
Foto: Thinkstock

Panel "Digitalni i pametni gradovi"

NOVE BEOGRADSKE APLIKACIJE: Građanin inspektor i Aktivni građanin

Beograd -
BEOGRAD - Grad Beograd promoviše danas na četvrtom Belgrejd venčr forumu programe podrške startapovima u oblasti IT tehnologija i inovativnih rešenja, kao i nove gradske aplikacije "Aktivni građanin", "Građanin inspektor" koje će žitelje glavnog grada uključiti u rešavanje problema.

Gradski menadžer Goran Vesič najavio je da dve nove gradske aplikacije i onlajn platforme biti predstavljene u okviru panela "Digitalni i pametni gradovi".

Aplikacija "Građanin inspektor" će omogućiti građanima da ukazuju na komunalne probleme u gradu, da ih fotografišu i preko mobilne apikacije pošalju u gradsku službu koja će ih potom distribuirati nadležnim službama.

"Aktivni građanin" će omogućiti građanima da aktivno učestvuju u donošenju odluka koje se tiču novih projekata Gradske uprave, kao i da inciraju projekte koje bi trebalo pokrenut ili ukažu na prioritete.

Vesić je dodao da je Forum prilika da se promovišu subvencije koje grad Beograd tokom iduće godine planira da dodeli kao podršku startapovima u oblastima IT tehnologija i inovativnih rešenja, ali i da prededstavi Naučno tehnološki park Beogad.

U okviru panela "Nov institucionalni instrumenti za podršku malih i srednjih preduzeća" grad predstavlja aktuelne i buduće programe podrške.

Četvrti po redu Belgrade Venture Forum, najveći forum investicija i inovacija u jugoistočnoj Evropi, do 14. novembra biće prilika da se 30 inovativnih kompanija u oblasti IT predstave investitorima koji raspolažu kapitalom vrednim milijardu evra. Skup će, do četvrtka, okupiti predstavnike oko 700 domaćih i stanih kompanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track