PONOVO RADI POSLE 37 GODINA: Svečano otvoreno obnovljeno klizalište na Tašmajdanu
Foto: Beoinfo

Zimski festival Ice Taš

PONOVO RADI POSLE 37 GODINA: Svečano otvoreno obnovljeno klizalište na Tašmajdanu

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i sekretar za sport i omladinu Slavko Gak prisustvovali su danas svečanom otvaranju klizališta na stadionu Tašmajdan, koje je posle 37 godina obnovilo svoj rad.

Ujedno je otvoren i Zimski festival „Ice Taš”, koji će do 15. februara posetiocima ponuditi različite sadržaje namenjene svim generacijama.

Obnavljanje klizališta na Tašmajdanu je važno jer je deo istorije našeg grada, istakao je Vesić. On je dodao da je klizalište na Tašu namenjeno i deci i odraslima, za razliku od svh ostalih klizališta u prestonici, koja su samo za mališane.

– Tokom dana predviđene su besplatne škole klizanja za decu, a tokom večeri biće organizovane „retro večeri”, gde će stariji moći da se prisete kako je to nekada bilo, a oni mlađi da se upoznaju sa vremenima kada je ovo bilo jedino klizalište u Beogradu – najavio je gradski menadžer.

On je istakao da je ovo jedan od 86 programa koji se organizuju u naredna dva meseca u Beogradu povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Jovičić je izrazio zadovoljstvo što se posle toliko godina ponovo otvara klizalište na Tašmajdanu. – Pokazali smo spremnost, odgovornost i discilinovan rad koji je omogućio da se Sportski centar „Tašmajdan” uzdigne na nivo na kome je bio pre dve ili tri decenije. Takođe, kao i u svemu što radimo, prioritet su naši najmlađi sugrađani, kojima treba omogućiti da se besplatno bave fizičkim aktivnostima, ali i da uživaju u novogodišnjim praznicima – ukazao je Jovičić.

Direktor SRC „Tašmajdan” Milan Novović podsetio je da je potpuno rekonstruisan stadion otvorio svoje kapije 24. aprila ove godine. – Serijom koncerata, organizacijom Dejvis kupa u tenisu najavili smo da stadion ponovo počinje da radi u punom kapacitetu, dok je otvaranjem klizališta taj plan u potpunosti ispunjen. Led je izuzetnog kvaliteta, a svi koji žele da klizaju u zatvorenom, to mogu da učine u Ledenoj hali „Pionir” – istakao je Novović i zahvalio Gradu Beogradu i Opštini Palilula na velikoj podršci.

Događaju su prisustvovali Bratislav Petković i Lokica Stefanović, koji su davne 1959. godine klizali na Tašmajdanu, kao i brojni mališani i građani prestonice. Na svečanom otvaranju nastupili su umetničke klizačice Kluba „Helena Pajović” i Dečji hor „Čarolija”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track