NEPODNOŠLJIV SMRAD ŠIRI SE BEOGRADOM: Neprijatni mirisi ponovo muče građane
Foto: Nebojša Mandić

Muke građana

NEPODNOŠLJIV SMRAD ŠIRI SE BEOGRADOM: Neprijatni mirisi ponovo muče građane

Beograd -

Neprijatni mirisi ponovo muče građane Beograda!

Kako javljaju čitaoci Kurira iz više mesArticle listta u gradu, težak smrad koji se ovih dana širi štipa nozdrve i dodatno otežava preživljavanje tropskih dana. ,

Ova čudna pojava, inače, godinama je prava misterija srpske prestonice.

Put neprijatnog mirisa zbunjuje nadležne, ali i same Beograđane, jer zahvata neobične lokacije koje nisu blizu ni vodi, ni farmama - glavnim osumnjičenima u koje nadležni upiru prste.

Tako se svi pitaju zašto smrde Bulevar kralja Aleksandra, Slavija, Bežanijska kosa, pa i sam centar grada.

I tako iz godine u godinu, po pravilu najviše u junu, julu, avgustu, septembru...

Teorija o stajskom đubrivu koje se posipa na banatska i sremska polja, a zatim isparava na vrelini, može da se razume kada su u pitanju Dorćol i delovi Zemuna.

Da kod poljoprivrednog dobra “13. maj” često zaudara potvrdili su nam i čitaoci Kurira iz Batajnice. Baš kao i u svim naseljima u okolini PKB-a.

Druga teorija odnosi se na reke, tačnije, kanalizaciju koja se u njih uliva i prilikom promene pritiska, vodostaja i zbog vrućina sve to počinje da “isparava”.

Ovo objašnjenje bi bilo logično za Karaburmu, Višnjičku banju i Mirijevo, koji su na udaru kanalizacije koja se ispušta u Ada Huju i tamošnji rukavac.

Međutim, postavlja se pitanje zbog čega nadležni ne učine nešto više od upiranja prsta u potencijalne izvore smrada. To što govore da ništa nije opasno po zdravlje ne pruža neku utehu ljudima koji ne mogu da se prošetaju, otvore prozore ili izađu na terase.

Jedna od teorija odnosi se na - vodostaj reka.

Zbog visoke temperature, promene pritiska i blagog porasta vodostaja, u pojedinim delovima grada može se osetiti blagi ili blago pojačani miris iz kanalizacije i to u delovima grada uz reku, do kolektora i u nižim delovima grada.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Posetili smo deponiju na Vinči, evo šta smo tamo zatekli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track