Najnovije vesti

JOVANA (18) POBEDILA RAK, PA DOPLIVALA DO ČASNOG KRSTA! Učenica sportske gimnazije pobedu posvetila svima koji se bore sa kancerom! OD NJENOG GOVORA SVIMA SU KRENULE SUZE
Foto: Vladimir Šporčić

NAJPOTRESNIJI TRENUTAK NA PLIVANJU

JOVANA (18) POBEDILA RAK, PA DOPLIVALA DO ČASNOG KRSTA! Učenica sportske gimnazije pobedu posvetila svima koji se bore sa kancerom! OD NJENOG GOVORA SVIMA SU KRENULE SUZE

Beograd

Tradicionalno obeležavanje Bogojavljenja i plivanje za Časni krst održano je danas u Zemunu, a krst je osvojila Jovana Leposavić (18) iz Beograda.

 

 

Više od 200 plivača je plivalo u Zemunu, a kada je krenula trka Beograđanku Jovanu su momci viteški pustili do krsta. 

 

1 / 27 Foto: Vladimir Šporčić

 

Osamnaestogodišnjakinja je po završetku podelila sa okupljenima svoju potresnu životnu priču, rekavši da je pobedila rak i da ovaj Časni krst posvećuje svima koji boluju od ove opake bolesti i onima koji nisu više sa nama. 


I samoj Jovani, ali i okupljenima krenule su suze tokom potresnog govora.

 

Jovana je inače ranije igrala fudbal u Crvenoj zvezdi, a 2015. godine joj je dijagnostikovan zloćudni tumor u predelu karlice. Proglašena za jednu od najtalentovanijih golmana u Srbiji.

 

foto: Vladimir Šporčić

 

Jovana je rođena 20. januara 2001. godine, a po Svetom Jovanu je dobila i ime. Na golmanskom dresu uvek nosi broj 01, što simboliše njenu godinu rođenja. Idoli su joj Boban Bajković i Predrag Rajković, koga bi mnogo volela da upozna. U Crvenoj zvezdi je već sedam i po godina.

 

Novac za njeno lečenje su skupljali tokom raznih humanitarnih događaja, a posle lavovske borbe, stigle su divne vesti - Jovana je uspela da pobedi ovu tešku bolest!

 

Devojčica se vratila u školu i treninzima, a slobodno vreme posvećuje raznim humanitarim organizacijama putem kojih se sakuplja novac za obolele.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...