RADOJIČIĆ: Hitna pomoć imaće novih 8.000 kvadrata posle dogradnje!
Foto: Filip Plavčić

Rekonstrukcija

RADOJIČIĆ: Hitna pomoć imaće novih 8.000 kvadrata posle dogradnje!

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u toku izrada projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade Hitne pomoći, nakon čega će uslediti radovi.

Radojičić je istakao da će biti izgrađeno i novih 8.000 kvadrata, kako bi se prostor organizovao u skladu sa današnjim potrebama.

- To je važno, jer je zgrada Hitne pomoći izgrađena šezdesetih godina i od tada nije rađena obnova, dok se broj korisnika višestruko povećao. Za Grad je to jedna od najznačajnijih medicinskih institucija, a njena rekonstrukcija biće samo deo ukupnih napora cele države na obnovi zdravstvenih objekata, rekao je Radojičić.

On je naveo, saopštila je Gradska uprava, da je Hitna pomoć jedna od četiri zgrade koje će se rekonstruisati po principima energetske efikasnosti, a obnova se sprovodi u okviru projekta koji će delom biti finansiran iz sredstava EU, a delom iz zajma EBRD.

Radojičić je istakao da Grad planira da u narednom periodu uloži novac u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih zdravstvenih stanica, domova zdravlja i ambulanti.

Podsetio je da je pri kraju izrada tendera za izgradnju doma zdravlja u Borči, u koji će biti uloženo oko 900 miliona dinara, da je u toku dogradnja jednog bloka u Domu zdravlja u Obrenovcu, a da je predviđena izgradnja nove zdravstvene stanice u Ugrinovcima, ambulante u Kumodražu, novog objekta u Batajnici, i obnova Doma zdravlja u Zemunu.

Gradonačelnik je naveo i da je ponosan na dogovor sa sindikalnim predstavnicima predškolskih ustanova, kako bi se omogućilo da ljudi koji rade težak i odgovoran posao dobiju povećanje primanja.

- Grad je u 2018. godini povećao njihova primanja za oko 10 odsto. Nastavljamo sa povećanjem i u ovoj godini, plate će biti veće za šest odsto, a svim zaposlenima biće isplaćena i solidarna pomoć koju smo dogovorili sa sindikatom od oko 20.000 po zaposlenom, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da Beograd ima šansu za povećanje broja turista i da sva ulaganja u grad tome doprinose.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track