ŽIVOT U BEOGRADU ĆE BITI ORGANIZOVAN I U SLUČAJU EKSTREMNIH MERA: Niko neće ostati bez hrane i lekova
Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

država spremna na svaki scenario

ŽIVOT U BEOGRADU ĆE BITI ORGANIZOVAN I U SLUČAJU EKSTREMNIH MERA: Niko neće ostati bez hrane i lekova

Beograd -

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da će Grad u najboljoj meri organizovati život u Beogradu i u slučaju najekstremnijih mera kao što je 24 sata policijski čas.

foto: AMG

Nikodijević je, odgovarajući na pitanje da li se razmišlja o toj meri, odgovorio da u štabu ne govore o tome "šta bi bilo kad bi bilo" već da slušaju stručnjake, a poručio je i da ukoliko se donese takva mera niko neće ostati bez hrane i lekova.

On je dodao da je mera koja se odnosi ne šetnju kućnih ljubimaca i dalje na snazi, ali je podsetio na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će biti ukinuta, ukoliko bude bilo potrebno.

"Što se tiče Sajma to je jedna od mera, mi bismo želeli da niko ne ode tamo i da nema potrebe za tim, ali niko od nas ne može da garantuje u kom smeru će ići pandemija, ali država je spremna na svaki scenario", rekao je Nikodijević za TV Prva.

Nikodijević je podsetio da pijace u Beogradu rade četvrtkom, petkom i subotom od 8 do 15 časova, osim Paliluske i Stari Merkator, jer su one zatvorenog tipa.

"Pijace za sada tako rade ukoliko ne bude bilo novih mera, ako ih bude, mi ćemo i radno vreme pijaca tome prilagoditi. Tezge su dezinfikovane da bi bili bezbedni i prodavci i kupci. Zaposleni u gradskim pijacama kontrolišu da se u jednom trenutku ne nađe veći broj ljudi", rekao je on.

Primetio je da se poštuju zabrane kretanja, odnosno ograničenja na pijacama i da mu je drago što veliki broj i kupaca i prodavaca nosi zaštitnu opremu i vode računa o zdravlju i bezbednosti.

"Ako budemo ovako nastavili mislim da će pijace nastaviti da rade i tokom sledećih nedelja", rekao je Nikodijević.

U prevozu, kako je rekao, svi osim zdravstvenih radnika moraju da imaju plaćenu kartu, a kada je reč o parkingu ne plaćaju ga samo zdravstveni radnici u okviru bolničkih centara, a svi ostali u gradu ga plaćaju kao i prethodnih dana.

Podsetio je da gradski štab prati odluke republičkog, navodeći da je njihov zadatak da sve te mere koje se donesu se prilagode tako da život u gradu normalno funkcioniše.

"Ako se pojave nove mere mi ćemo ih na dovoljno efikasan način ponovo prilagoditi uslovima života, da građani mogu da idu do apoteka, marketa", rekao je Nikodijević.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track