NOVO RUHO: Nakon rekonstrukcije parka, kreće izgradnja trga i spomenika Knezu Lazaru
Foto: Gradska opština Lazarevac

CENTAR LAZAREVCA DOBIJA NOV, MODERAN IZGLED

NOVO RUHO: Nakon rekonstrukcije parka, kreće izgradnja trga i spomenika Knezu Lazaru

Beograd -

Na incijativu građana, a nakon skoro četiri decenije centar Lazarevca dobiće nov, savremen i moderan izgled. Sredstva za uređenje ovog parka u potpunosti je obezbedila Gradska opština Lazarevac.

Planirano je da radovi na potpunoj rekonstrukciji ove javne površine budu završeni do oktobra , a nakon toga počeće i izgradnja trga i spomenika Knezu Lazaru, koji će se nalaziti ispod Centra za kulturu, a koje će finasirati Direkcija za izgradnju Grada Beograda.

Početak radova na rekonstrukciji su obišli predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

foto: Gradska opština Lazarevac

Nekadašnji trg rudara i omiljeno mesto Lazarevčana, nakon 40 godina dobiće nov i moderan izgled. Sredstava za rekonstrukciju javne površine obezbeđena su iz budžeta GO Lazarevac, a u sklopu planiranih radova biće zamenjena javna rasveta, mobilijar i izgrađen porostor za decu, kao i staze za osobe sa invaliditetom, reko je prilikom obilaska radova predsenik opštine Bojan Sinđelić.

foto: Gradska opština Lazarevac

Pored uređenja ove površine, zahvaljujući dobrom poslovanju lokalnog rukovodstva, koje je uprkos pandemiji korona virusa uspelo da sačuva novac za nastavak uređenja javnih površina, a biće započeta i izgradnja novog trga i spomenika Knezu Lazaru, rekao je Bojan Stević, državni sekretar MDULS.

Staro omiljeno sastajalište Lazarevčana uskoro će dobiti nov, savremen i moderan izgled po ugledu na mnoge veće gradove u Srbiji, kaže Stević i dodaje da je urađeno idejno rešenje za dva kružna toka na Ibarskoj magistrali kod jezera Očaga i da je započeto planiranje trase novog auto puta Vožd Karađorđe.

1 / 9 Foto: Gradska opština Lazarevac

Gradska opština Lazarevac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track