VESIĆ: Beograd se približava broju od 300.000 revakcinisanih
Foto: Printscreen Pink

posle redovnog sastanka sa direktorima domova zdravlja

VESIĆ: Beograd se približava broju od 300.000 revakcinisanih

Beograd -

BEOGRAD - U Beogradu je sa jučerašnjim danom vakcinisan i revakcinisani svaki peti stanovnik i približavamo se broju od 450.000 vakcinisanih u glavnom gradu, što je veliki uspeh, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nakon redovnog sastanka s direktorima domova zdravlja i predsednicima prigradskih opština, Vesić je istakao da će se aktivnosti nastaviti, i ukazao da će Beograd u naredna dva dana ostvariti brojku od 300.000 revakcinisanih.

Dodao je da u populaciji od 65 do 74 godine više od 60 odsto vakcinisanih.

"Nastavljamo da intenzivno radimo na terenu, kako bismo došli do svakog ko želi da se vakciniše", poručio je Vesić.

Naveo je da se Grad Beograd brine o vakcinaciji i da je zato najuspešniji region u Srbiji. Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da su kroz 52 mobilna pukta ostvareni značajni rezultati u vakcinaciji.

"Uspeli smo da podignemo procenat vakcinacije u svim prigradskim opštinama", rekla je Stanisavljevićeva. Dodala je da je u populaciji starijoj od 75 godina više od 54 odsto vakcinisanih.

U opštinama Savski venac i Stari grad vakcinisano je 74 odsto ukupne populacije, a skoro 30 odsto vakcinisanih je u opštinama Sopot, Mladenovac, Grocka i Barajevo. "Zahvaljujući vakcinalnim puktovima za deset dana procenat vakcinisanih podigli smo za sedam odsto. Nastavljamo da radimo i vakcinacija će biti intezivirana", poručila je gradska sekretarka.

Kako je zaključila, Grad Beograd je obezbedio neophodne automobile za prevoz do punktova za vakcinaciju, kao i frižidere za skladištenje vakcina i drugu opremu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track