(FOTO) POŽAR U KOSOVSKOJ: Posle skoro 5 sati još se dimi iz urušenog krova
Foto: Nemanja Pančić

Od jutros u 11.10 časova

(FOTO) POŽAR U KOSOVSKOJ: Posle skoro 5 sati još se dimi iz urušenog krova

Beograd -
Vatrogasne ekipe odmah su došle na lice mesta sa 8 kola, a u međuvremenu im je stigao i vodeni top jer postoji opasnost da se vatra proširi na susedne objekte. Iz zgrade kulja crn i gust dim koji je nadvio čitavu ulicu iza Skupštine Srbije u kojoj je saobraćaj obustavljen. Otpadaju delovi fasade i crep
1 / 16 Foto: Tanjug Oksana Toskic Rade Prelic

BEOGRAD - U centru Beograda jutros u 11.10 časova požar je zahvatio potkrovlje stambene zgrade u Kosovskoj ulici broj 39. Vatra je planula na 300 kvadrata, na poslednjem 4. spratu, a na teren je izašlo 27 vatrogasaca u 8 vatrogasnih kola. Povređenih, na sreću nije bilo, samo je jedna žena, koja se nagutala dima, preventivno prevezena u Urgentni centar.

15.20 - Još se dimi iz zgrade u Kosovskoj, iz krova koji se urušio. Vatrogasci su još u pripravnosti.

14.10 - Ne idite Kosovskom u kojoj je saobraćaj obustavljen. Vozila se iz Vlajkovićeve uzbrdo preusmeravaju desno u Majke Jevrosime.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Oksana Toskić/Rade Prelić

14.05 - Požar u Kosovskoj ušao u četvrti sat. Lokalizovan je, ali se vatrogasci i dalje lavovski bore sa stihijom.

13.08 - U Kosovsku je stigao i gradski menadžer Goran Vesić.

Foto: Zorica Nikolić
Foto: Zorica Nikolić

12.55 - Čitav krov dela zgrade koji gleda na Kosovsku se urušio, a vatrgasci zauzdavaju vatru koja se proširila i na krov susednog ulaza.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Oksana Toskić/Rade Prelić

12.35 - Portal Kurira saznaje da su stanari još noćas između 2 i 3 časa osetili dim, ali da niko nije reagovao?!

12.25 - Vatrogascima je dopremljen vodeni top sa merdevinama jer postoji opasnost da se požar proširi i na susedne zgrade.

Foto: Rajko Nedić
Foto: Rajko Nedić

12.20 - Zgrada je kružna i ima unutrašnje dvorište i, kako nezvanično saznajemo, požar je izbio u stanu koji se nalazi sa unutrašnje strane, a koji se nedavno renovirao. Prema navodima stanara, u pitanju je stan koji je izgrađen bez dozvole. Vatra se vrlo brzo raširila na ostale stanove.

12.18 - Vatrogasci su prešli na krov susedne zgrade odakle pokušavaju da ugase požar. U zgradi čije potkrovlje gori pala je greda, konstrukcija je počela da se urušava, a vatra da se širi.

12.00 - Vlasnik stana zahvaćenog požarom Dragan Marinković izjavio je za portal Kurira da vatra nije buknula u njegovom već u stanu ispod njegovog, na trećem spratu, u kojem je navodno smeštena neka škola koja se trenutno renovira. Marinković je ispričao i da je pola sata pre požara izašao u šetnju, a da su ga potom komšije zvale da mu kažu da se odmah vrati jer mu stan gori.

11.55 - Vatrogasci su delimično uspeli da lokalizuju požar. Prema njihovim rečima, iako je pre podne već odavno bilo odmaklo dosta stanara je spavalo pa su ih budili i lupali im na vrata. Podelivši im mokre peškire, izveli su ih iz zgrade na bezbedno. Mnogi od stanara izjavili su za portal Kurira da su osetili dim, ali da nisu obraćali pažnju jer su mislili da neko nešto prži. Vatrogasce su zvali tek kad se požar razgoreo i kada je zgradom počeo da kulja gust dim. Rade Milošević, načelnik Uprave za vanredne situacije za grad Beograd, koji je odmah došao na lice mesta, izjavio je da su najveći problem stvorili nepropisno parkirani automobili zbog kojih vatrogasna kola nisu mogla da priđu zgradi.

Foto: Rajko Nedić
Foto: Rajko Nedić

11.45 - Deo stanara evakuisan. Pred zgradu došla i Hitna pomoć čijim je kolima hitno prevezena žena koja je iz zgrade izneta s maskom za kiseonik na licu. Vatrogasci pokušavaju da ugase požar na krovu.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

11.35 - Čuju se dve manje detonacije, poput jakog praska, posle kojih je suknuo otvoreni plamen. Nad celom Kosovskom nadvio se crn i gust dim.

Foto: Nemanja Pančić

11.10 - Izbio požar u Kosovskoj, u centru Beograda. Vatrogasne ekipe odmah su došle na lice mesta sa petoro vatrogasnih kola. Iz zgrade se vije crn i gust dim i otpadaju delovi fasade i crep. Prva tri sprata te zgrade zauzimaju apartmani za izdavanje.

Predsednica Skupštine stanara Hanita Mujić izjavila je za portal Kurira da je požar izbio u prostorijama privatne firme koja se trenutno renovira. Ona je dodala da je plamen zahvatio i deo krova na kom je bilo puno drvne građe.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Inače, sa vatrom zahvaćenog krova zgrade na ulicu i u njoj parkirane automobile otpadaju delovi pa su vatrogasci udaljili sve građane sa trotoara da se neko ne bi povredio. Saobraćaj u Kosovskoj je zaustavljen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja