PRIZNANJE U LJUBLJANI: Beogradu treće mesto u kategoriji najboljih destinacija za kongresni turizam
Foto: Beoinfo

U konkurenciji zemalja Jugoistočne Evrope

PRIZNANJE U LJUBLJANI: Beogradu treće mesto u kategoriji najboljih destinacija za kongresni turizam

Beograd -
Grad Beograd je u Ljubljani na berzi svih destinacija Jugoistočne Evrope osvojio treće mesto u kategoriji najboljih destinacija za kongresni turizam. Beograd je treći nakon Istanbula i Praga, a iza sebe je ostavio Atinu, Budimpeštu, Zagreb i Ljubljanu.

U ime grada nagradu je primila Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu, i tom prilikom pozvala sve prisutne da dođu u Beograd, osete njegove čari i budu Beograđani makar na jedan dan.

"Međunarodna kongresna berza Jugoistočne Evrope „Conventa 2016.” održava se ove godine osmi put i ima za cilj predstavljanje regiona Jugoistočne Evrope korporacijama i asocijacijama iz Evrope i sveta zainteresovanim za ovaj region. Sajam funkcioniše po principu unapred zakazanih sastanaka, traje dva cela dana, i Kongresni biro Beograda je od samog početka partner i učesnik na ovom događaju", istakla je Maljkovićeva.

Ove godine predstavnici Beograda i Srbije, kao najbrže rastuće destinacije za manifestacioni i kongresni turizam, bili su Kongresni biro Beograda, Kongresni biro Srbije, hoteli „Radisson Blu Old Mill”, „Holiday Inn”, „Crown Plaza”, „88 Rooms” i „MK resort”.

"Svi učesnici su imali ukupno više od 100 sastanaka i zanimljivo je da je veliki broj organizatora već potvrđenih kongresa za Istanbul za 2016. i 2017. godinu posetio našu delegaciju i preorijentisao se ka Beogradu. Beograd preuzima primat i zato što ima više od 40 direktnih letova iz Beograda, zato što se istakao odličnom uslugom, gostoprimstvom, velikim brojem svetskih hotelskih lanaca koji su došli na tržište, kao i kulturno-istorijskom ponudom", naglasila je Tijana Maljković.

Ona je istakla da je kongresna industrija izuzetno bitna za Beograd i Srbiju jer gost koji dođe na kongres najčešće odseda u hotelima sa četiri zvezdice, ostaje tri noći i troši minimum 300 evra po danu i ukoliko mu se svidi destinacija, vraća se sa porodicom i ostaje duže.

U Ljubljani je jedan od novih hotela sa četiri zvezdice „Radisson Blu Old Mill” osvojio treće mesto u Jugoistočnoj Evropi u kategoriji biznis hotela.

"Po ovome vidimo da je Beograd dostigao nivo jednog od najatraktivnijih evropskih gradova, koji je i investiciono prerastao region, i jedan je od gradova koji se najbrže razvijaju u Evropi", podsetila je gradska sekretarka za privredu.

Tržište Jugoistočne Evrope se u stručnim krugovima naziva New Europe jer nudi visokokvalitetne usluge organizacije i smeštaja po daleko nižoj ceni. Tokom sastanaka dogovoreno je održavanje nekoliko skupova do 500 gostiju i Beograd se kandidovao da preuzme neke kongrese sa preko 1.500 učesnika.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track