OTAC MALOG GOJKA: Noga me manje boli, našim mukama se bliži kraj
Foto: Nebojša Mandić

Na lečenju

OTAC MALOG GOJKA: Noga me manje boli, našim mukama se bliži kraj

Društvo -
Ne znam koliko ću ostati, ali bih voleo da se što pre ovo reši kako bih se vratio sinu. Gojko je bio ovde i video gde ležim. Drago mu je što se oporavljam i da se naše muke polako rešavaju, rekao je Petar

BANJALUKA - Petar Đurić iz sela Ljeljenča, kod Bijeljine, uspešno se oporavlja na lečenju noge u hiperbaričnoj komori u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci.

Petar kaže da se osjeća dobro i da ga noga manje boli, kao i da je zadovoljan uslugom u Zavodu.

"Juče sam bio prvi put u komori i osećam se dobro. Doktori i sestre su dobri prema meni i brinu se o mom zdravlju. Mogu da se krećem uz pomoć štaka, ali mnogo lakše nego pre, kada su bolovi bili nepodnošljivi", rekao je ovaj čovek, čija je priča o njegovom osmogodišnjem sinu Gojku, koji sa brine o njemu, potresla javnost.

Gojkov otac naglašava da mu preporučuju ostanak u Zavodu 30 dana, ali to sve zavisi od lečenja, koje je u toku.

"Ne znam koliko ću ostati, ali bih voleo da se što pre ovo reši kako bih se vratio sinu. Gojko je bio ovde i video gde ležim. Drago mu je što se oporavljam i da se naše muke polako rešavaju", rekao je Petar.

On naglašava da više neće raditi u šumi, gde je pre dve godine i povredio nogu tako što je preko nje palo stablo, te dodaje da mu je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, obećao posao u Gradskoj upravi.

Đorđe Ćejić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, rekao je da Petar zasad dobro podnosi terapiju koja će mu pomoći u oporavku noge.

"Petar je primljen na naše odeljenje po preporuci lekara iz bijeljinske bolnice i uključen je u program hiperbarične oksigenoterapije. Cilj terapije je da smanji otok noge i poboljša cirkulaciju, a zasad ima dobru reakciju na terapiju, koja će se provoditi po standardnom protokolu", kazao je Ćejić.

On dodaje da ovakva terapija podrazumeva tretman u izmenjenim uslovima sa čistim kiseonikom, pod pritiskom koji odgovara pritisku na dubini od 10 metara ispod mora.

"Ova terapija ima cilj da poboljša perifernu cirkulaciju i smanji otok na nozi. Ne možemo reći sa sigurnošću koliko će trajati terapija, jer to sve zavisi od ponašanja pacijenta i reagovanja na istu", kazao je Ćejić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track