DO 6 STEPENI: U četvrtak toplije i suvo, ali uz jak vetar
Foto: Reuters

DO 6 STEPENI: U četvrtak toplije i suvo, ali uz jak vetar

Društvo -
Očekivane biometeorološke prilike imaće nepovoljan uticaj na osobe sa labilnim nervnim sistemom, a u jutarnjim satima i na astmatičare i srčane bolesnike. Moguće promenljivo raspoloženje i glavobolja

BEOGRAD - U Srbiji će sutra vreme biti većinom umereno oblačno i suvo, sa jakim vetrom i temperaturom do šest stepeni, saopštio je danas Hidrometeorološki zavod.

U Timočkoj i Negotinskoj Krajini povremeno će biti snega, a krajem dana na severozapadu Vojvodine sa slabim padavinama, uglavnom kišom koja će se ponegde lediti na tlu. Južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama jak i olujni, na jugu Banata olujne i orkanske jačine.

Jutarnja temperatura kretaće se od minus deset do minus dva, a najviša dnevna od jedan do šest, u Timičkoj i Negotinskoj Krajini oko minus šest.

U Beogradu će biti umereno oblačno i vetrovito sa jakim, krajem dana i olujnim jugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura biće oko minus tri, a najviša oko jedan stepen. Do nedelje će biti umereno i potpuno oblačno i vetrovito, mestimično sa slabim padavinama, kišom koja će se ponegde lediti na tlu a na planinama sa snegom.

U nedelju sneg se očekuje i ponegde u nižim predelima, uglavnom posle podne i uveče. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama olujne i orkanske jačine. Od ponedeljka će biti suvo uz postepeno slabljenje jugoistočnog vetra. U Timičkoj i Negotinskoj Krajini tokom celog perioda oblačno i hladno, povremeno sa snegom. U Beogradu će do nedelje biti umereno i potpuno oblačno sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom. Na širem području grada moguće su slabe padavine, kiša koja će se ponegde lediti na tlu, a u nedelju moguć i slab sneg.

Od ponedeljka suvo i hladno uz slabljenje jugoistočnog vetra. Biometeorološka prognoza za četvrtak, 30. januar: Očekivane biometeorološke prilike imaće relativno nepovoljan uticaj na osobe sa labilnim nervnim sistemom, a u jutarnjim satima i na astmatičare i srčane bolesnike. Promenljivo raspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodan povećan oprez.

Narednih dana priobalni led i retki ledohod

Na manjim vodotokovima, u narednih pet dana, zbog niskih temperatura prognozira se pojava priobalnog leda i retkog ledohoda, saopštio je danas Republički hidrometorološki zavod (RHMZ).Narednih pet dana temperatura vode na rekama u Srbiji imaće tendenciju daljeg hlađenja, naveo je RHMZ u upozorenju na svom sjatu.

"Na Dunavu, Savi, Tisi i na Velikoj Moravi ne očekuju se pojava leda, dok se na manjim vodotokovima prognozira pojava priobalnog leda i retkog ledohoda", precizirao je RHMZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track