Najnovije vesti

Do saveta lekara i putem interneta

Onlajn generacija

Do saveta lekara i putem interneta

Društvo
Savete građanima zasad mogu dati lekar opšte prakse, psiholog, dermatolog, stomatolog, nefrolog i pedijatar

BEOGRAD - Pacijentima u Srbiji od nedavno je omogućeno da savet lekara opšte prakse, stomatologa, psihologa, pedijatra, nefrologa, kao i dermatologa dobiju putem interneta odnosno na sajtu www.ordinacija.lekarinfo.com, gde u zakazanim terminima mogu razgovarati sa njima i zatražiti savet.

Dr Vladimir Živković iz Udruženja "Lekar info" rekao je da je građanima na raspolaganju oko 20 lekara i da sa njima mogu razgovarati putem direktnog dopisivanja ili video-kamerom, a najpre je neophodno da posete sajt i pogledaju u kom terminu mogu da obave onlajn razgovor sa njima.

Prema njegovim rečima, cilj ove usluge je da se pomogne građanima da dođu do adekvatnih saveta, ali i da se omogući mladim lekarima da se afirmišu i dođu do posla.

Kako je kazao, osim onih koji trenutno nisu zaposleni, savete daju i lekari koji već rade na klinikama, a sa zaintersovanim građanima mogu razgovarati putem interneta i od svoje kuće.

Živković je ukazao da za sada savete građanima mogu dati lekar opšte prakse, psiholog, dermatolog, stomatolog, nefrolog, pedijatar, a da je u planu i proširenje usluga.

On je naveo da je ova, onlajn usluga zaživela pre mesec dana i da očekuje da će broj građana koji će zatražiti pomoć i savete vremenom porasti. Lekari ipak, na taj način pacijente ne mogu lečiti već im samo dati savet.

Kako je kazao Živković, svi lekari koji žele i mogu da učestvuju u tom projektu mogu da se prijave udruženju "Lekar info".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...