SELIDBA IZ PALATE PRAVDE: Renovira se SIV 2 za potrebe suda i tužilaštva
Foto: Marina Lopičić

Radovi u toku

SELIDBA IZ PALATE PRAVDE: Renovira se SIV 2 za potrebe suda i tužilaštva

Društvo -

Ministar pravde Nikola Selaković i predsednica Prvog osnovnog suda u Beogradu Natalija Bobot obišli su danas radove na adaptaciji zgrade SIV 2, koja se renovira za potrebe krivičnog odeljenja tog suda i Prvog javnog tužilaštva, čija selidba iz Palate pravde se uskoro očekuje.

U saopštenju Ministarstva pravde navodi se da se Selaković tom prilikom uverio da radovi na toj zgradi, u Bulevaru Zorana Đinđića 104, teku planiranom dinamikom i da će biti završeni u skladu sa zakazanim suđenjima, kako bi ročišta mogla neometano da se nastave.

Bobot je ukazala je da je već dogovoren raspored sudija i zaposlenih u novoj zgradi, što će dodatno olakšati organizaciju i početak rada u novom prostoru, dok bude trajala rekonstrukcija Palate pravde.

Prvi osnovni sud će u adaptiranoj zgradi, koja je površine 3.600 metara kvadratnih, imati na raspolaganju 64 prostorije, a Prvo osnovno javno tužilaštvo 89, što predstavlja povećanje prostora za rad tih institucija.

Tokom adaptacije zgrada će biti prilagođena potrebama osoba sa invaliditetom, a radovi koji se izvode podrazumevaju krečenje, postavljanje novih podova, obnovu lifta, postavljanje kućice za stražare i detektora na ulazima.

Rekonstrukcija te zgrade podrazumeva i adaptaciju prostorija za potrebe pritvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track