DANAS DO 24 STEPENA: U nedelju toplo, a UVEČE sledi potpuni PREOKRET i OBILNE PADAVINE
Foto: Shutterstock

Vremenska prognoza

DANAS DO 24 STEPENA: U nedelju toplo, a UVEČE sledi potpuni PREOKRET i OBILNE PADAVINE

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će u nedelju biti promenljivo oblačno, toplije i vetrovito, uglavnom suvo, ali se u toku noći ka ponedeljku čekuje naoblačenje i obilinije padavine.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava i da će od utorka do srede biti veće količine padavina, a u brdskim delovima padaće sneg.

Kako navode, sutra ujutru biće mestimicno kratkotrajna kisa.U toku dana uglavnom suvo, povremeno sa suncanim intervalima. U toku noći ka ponedeljku sa zapada i severozapada jace naoblačenje s kišom. Duvace umeren i jak, juzni i jugozapadni vetar, u kosavskom podrucju i na planinama ponegde i olujni, uz izrazen fenski efekat.U Negotinskoj Krajini biće pretezno oblacno, hladnije i uglavnom tiho (bez vetra).

Najniža temperatura biće od 4 u Timočkoj Krajini do 14 stepeni na jugu Banata.Najvisa temperatura biće od 17 do 24 stepena, u Timočkoj Krajini oko 11 stepeni.

Foto: AP
Foto: AP

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblacno, osetno toplije i vetrovito. Ujutro kratkotrajna kisa. U toku dana suvo, povremeno sa suncanim intervalima. Vetar umeren i jak, juzni. Najniza temperatura bićer oko 13, najvisa oko 23 stepena. U toku noći jace naoblacenje s kisom.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u ponedeljak će biti malo svezije uz slabljenje vetra. Na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima povremeno kisa.Vise padavina očekuje se uvece i nocu na jugu i jugoistoku Srbije (oko 20mm za 12 h).Od utorka će biti osetno hladnije i u vecem delu s kisom. Na severozapadu Srbije mala kolicina padavina, a u juznim, centralnim i istocnim krajevima u utorak i sredu ocekuje se od 20 do 50 mm kise za 24h, lokalno i vise.

U toku noci utorak na sredu najpre na planinama, a u sredu tokom dana i u brdskim predelima uz prelazak kise u sneg ocekuje se i stvaranje sneznog pokrivaca. Od cetvrtka žestina i intenzitet padavina u slabljenju. Do subote hladno, a krajem sedmice malo toplije uz pojacanje juznog i jugozapadnog vetra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track