HAOS U NAJAVI ZBOG SMENE TURISTA: Saobraćaj u Srbiji danas pojačan, očekivane gužve na granicama
Foto: Dragana Udovičić

STANJE NA PUTEVIMA

HAOS U NAJAVI ZBOG SMENE TURISTA: Saobraćaj u Srbiji danas pojačan, očekivane gužve na granicama

Društvo -

Saobraćaj na putevima u Srbiji danas će biti pojačan, a očekuje se da će biti većih zadržavanja na graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Zbog smene turista krajem jula biće veći broj vozila na svim putevima u Srbiji, a posebno na onim koji vode ka Crnogorskom primorju, Makedoniji i Bugarskoj. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promeljivo jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendencijom porasta, navodi AMSS.

Na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka se oko 60 ;minuta, ;dok se na izlazu ka Mađarskoj čeka oko dva sata.

Očekuje se pojačan protok vozila i na ;manjim prelazima, kao što su Bački Vinogradi, Djala, Bajmok i Horgoš II, koji su otvoreni ;od 7.00 do 19.00 časova.

Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom, na ulazu Srbiju ima veći broj vozila, pa AMSS savetuje korišćenje alternativnih prelaza kao što su Bačka Palanka, Sot, Ljuba ili Neštin.

Na prelazu Šid vreme prolaska se često menja, a na prelazu Gostun ka Crnoj Gori zadržavanja su oko 40 minuta.

Na prelazu Gradina sa Bugarskom čeka se oko dva sata na izlazu, dok su zadržavanja na prelazu Preševo sa Makedonijom trenutno oko pola sata.

Zbog radova na auto-putu E-75, ;deonica od Subotice do Beograda, u pravcu ka Beogradu, saobraćaj se u zoni ;petlje Novi Sad - sever preusmerava na levu kolovoznu traku.

Na auto-putu E-75, na deonici od Lapova do Velike Plane, u smeru od Niša ka ;Beogradu, saobraćaj će biti usporen i odvija će se levom kolovoznom trakom.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track