SKANDAL I DALJE TRESE BRUS: Jutkine žrtve poslale pismo Zorani Mihajlović?
Foto: Youtube Printscreen

biće saslušane 12. aprila

SKANDAL I DALJE TRESE BRUS: Jutkine žrtve poslale pismo Zorani Mihajlović?

Društvo -

BRUS - Žrtve seksualnog uznemiravanja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke pisale su potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović pre izvesnog vremena.

Kako se saznaje, pošto su već dugo trpele, odlučile su da uznemiravanje prvo prijave stranačkoj koleginici, potpredsednici Vlade i ministarki Zorani Mihajlović, koja je i predsednica Vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, pa tek onda da o svemu obaveste javnost.

Iz kabineta potpredsednice Vlade je rečeno da pomenuta pisma nikada nisu došla do Zorane Mihajlović

"Poštovana, prinuđeni smo da vas na ovakav način obavestimo o nemilim događajima u opštini Brus koji unižavaju dostojanstvo žene, a od strane predsednika ove opštine Milutina Jeličića“, piše na početku pisma.

U pismu koje je potpisano sa „grupa članova SNS Brus” navodi se da postoje brojni dokazi, izjave devojaka i žena koje je Jeličić maltretirao, ucenjivao i seksualno zlostavljao.

"Milutin Jeličić je prevršio svaku meru i bez imalo poštovanja, pardona i obzira ucenjujuči žene prilikom njihovog obraćanja za posao, slanjem lascivnih poruka, uslovljavanja nemoralnim radnjama i druženjem na određenim mestima i, što je najsramnije, svoje bolesne zahteve ponavlja iz dana u dan. Sve to izaziva gnev velikog broja članova SNS“, stoji u pismu.

U dopisu se dalje navode imena žrtava i tortura kroz koju su žene koje bi se obratile Jeličiću prolazile.

"Vama se, gospođo Mihajlović, ne obraćamo samo kao visokom funkcioneru, već i kao ženi koja će najbolje razumeti položaj pomenutih koje su se našle na besramnom nišanu Milutina Jeličića“, navode potpisnici.

foto: Printscreen

Beogradski mediji navode da je Mihajlović pisao i jedan otac G. M., čija ćerka je doživela neprijatnost sa predsednikom opštine Brus.

"Mojoj ćerki Milutin Jeličić je predložio da se malo druže, a on će joj naći zaposlenje, udarivši je pritom po zadnjici. Naravno, da su i moja ćerka i ostale žrtve sve te ponude odbile i požalile se porodicama“, naveo je ovaj otac.

Inače, protiv Milutina Jeličića prošle nedelje pokrenut je krivični postupak zbog uznemiravanja četiri žene, a one će biti saslušane 12. aprila. Za ovaj slučaj biće nadležan Osnovni sud u Kruševcu. Istražitelji traže i dokaze da je Jeličić seksualno uznemiravao dve maloletnice, koje su u međuvremenu napunile 18 godina.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track