RAZGOVARALI O UNAPREĐENJU SARADNJE U OBLASTI PRAVOSUĐA: Ministarka Kuburović se sastala sa ambasadorom Francuske Mondolonijem
Foto: Ministarstvo Pravde

velika podrška francuske

RAZGOVARALI O UNAPREĐENJU SARADNJE U OBLASTI PRAVOSUĐA: Ministarka Kuburović se sastala sa ambasadorom Francuske Mondolonijem

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović razgovarala je danas u Beogradu sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem o saradnji dve zemlje u oblasti pravosuđa i o daljem unapređenju bilateralnih odnosa, saopšteno je iz njenog kabineta.

Kako se navodi, Mondoloni je izrazio potpunu podršku Francuske evropskom putu Srbije i ukazao da dve države imaju veoma dobru saradnju u oblasti pravosuđa.

U saopštenju se kaže da je Nela Kuburović istakla veliku podršku Francuske prilikom uvođenja javno-beležničke profesije u pravni sistem Srbije 2014. godine i dodala da su francuski notari nastavili da kroz stručne obuke pružaju podršku srpskim javnim beležnicima i nakon uspostavljanja beležništva.

Ambasador Francuske je pohvalio angažovanost Srbije u obezbeđivanju nezavisnosti pravosuđa i dodao da će Venecijanska komisija imati važnu ulogu kroz mišljenje po pitanju budućih ustavnih izmena u Srbiji.

Ministarka Kuburović je ukazala da su izmene Ustava na kojima se radi na dobrobit svih građana, a ne samo da bi se ispunile obaveze iz Akcionog plana za Poglavlje 23 i ojačala nezavisnost sudstva.

Dodala je da ustavne reforme sa jedne strane moraju da obezbede nezavisnost i nepristrasnost pravosuđa, ali sa druge strane i njegovu odgovornost.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo pravde)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track