SLAVNI RUKOMETAŠ DEMOLIRAO PORODILIŠTE!  NEDELJKO JOVANOVIĆ PRETIO DOKTORIMA: Sve ću da vas pobijem!
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile/Dragana Udovičić

Skandal

SLAVNI RUKOMETAŠ DEMOLIRAO PORODILIŠTE! NEDELJKO JOVANOVIĆ PRETIO DOKTORIMA: Sve ću da vas pobijem!

Društvo -

Nekadašnji kapiten reprezentacije razvalio vrata porođajne sale u Višegradskoj gde je ležala njegova verenica, koja je rodila bebu od 500 grama u 22. nedelji trudnoće. Smirivala ga Marija Šerifović

Nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Jugoslavije Nedeljko Jovanović (47) proteklog vikenda napravio je skandal u GAK Višegradska jer mu se verenica porodila u 22. nedelji trudnoće i na svet donela bebu tešku samo 500 grama.

foto: Zorana Jevtić

Nekadašnji najbolji rukometaš sveta bio je besan i lomio je sve pred sobom. Ubrzo je, kako saznajemo u porodilištu, stigla i njihova bliska prijateljica Marija Šerifović, koja je nekako uspela da ga smiri.

Bio van sebe

- Neđa je bio van sebe. Na ulazu je prošao obezbeđenje, uleteo u porođajnu salu na spratu, gde je civilima strogo zabranjen ulaz. Ta vrata imaju šifru, ali ih je on rukama razvalio. Bio je besan kao ris. Šutirao je sve pred sobom. Lomio je inventar, a lekarima je pretio: „Sve ću da vas pobijem!“ Majka njegovog deteta imala je prevremeni porođaj. Lekari su uradili sve što je bilo do njih. Beba jeste mala i zasad je dobro. Međutim, on je za prevremeni dolazak deteta okrivio lekare i zato je demolirao porodilište - priča naš izvor iz bolnice i dodaje:

foto: Dragana Udovičić

- Marija je bila pribrana i pokušala je da smiri situaciju. Govorila je Jovanoviću da razume njegovu patnju, bes i bol, ali da mora da bude pribran i da će sve biti u redu. Videla je šta je uradio i zamolila ga je da se kontroliše. Ni njoj nije bilo svejedno. Na ulazu je rekla da joj je sportistina verenica rođaka, ali za razliku od Neđe, nije vikala ni vređala doktore. Da nije bilo nje, ko zna šta je sve moglo da se dogodi. Lekari su dali sve od sebe, ali porođaj je počeo i morali su da spasavaju majku, a sada daju sve od sebe da i bebi pomognu. Doktori shvataju da je u takvim situacijama roditeljima najteže, ali, nažalost, takve stvari se dešavaju - priča izvor.

Intervenisala policija

Naš sagovornik kaže da je intervenisala i policija. Incident je nadležnim organima prijavila medicinska sestra, ali tek kada je Jovanović otišao iz porodilišta. Kako saznajemo, policija će od bivšeg rukometaša danas uzeti iskaz, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li ima elemenata za pravno gonjenje.

Pozvali smo Jovanovića, ali on nije odgovarao na naše pozive, dok Marija Šerifović kaže:

- To mi nije rođaka, u pitanju su moji drugari, i to je sve.

foto: Profimedia

Šampion

KO JE NEDELJKO JOVANOVIĆ

Nedeljko Neđa Jovanović jedan je od najboljih rukometaša sa ovih prostora. Karijeru je počeo u Sinđeliću, a igrao je i za Metaloplastiku, Partizan i Kolubaru.

I u inostranstvu je pro menio nekoliko klubova, a najviše je igrao u Nemačkoj i Španiji.

Tačku na bogatu karijeru, tokom koje se okitio bronzanim medaljama na Svetskom prvenstvu u Egiptu 1999. i SP u Francuskoj 2001, bronzom na EP u Španiji 1996. i zlatom na Mediteranskim igrama u Atini 1991, stavio je u velikom stilu kao igrač RK Kolubara 2010. godine.

foto: Kurir

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track