DIREKTOR YUCOM-a MILAN ANTONIJEVIĆ O NEPRAVDI PREMA SRPKINJI SARI VIDAK: Crnogorski ministar pravde direktno je kršio Sarina ljudska prava i očigledno vršio pritisak na sud i tužilaštvo!
Foto: Fonet Nenad Đorđević, Privatna Arhiva

Izjavama prekršene zakonom garantovane pretpostavke nevinosti

DIREKTOR YUCOM-a MILAN ANTONIJEVIĆ O NEPRAVDI PREMA SRPKINJI SARI VIDAK: Crnogorski ministar pravde direktno je kršio Sarina ljudska prava i očigledno vršio pritisak na sud i tužilaštvo!

Društvo -

Direktor YUCOM-a Komiteta za ljudska prava Milan Antonijević ogorčen je zbog slučaja nedužne mlade Beograđanke Sare Vidak (20) koja je otišla na crnogorsko primorje kako bi se oporavila od teške bolesti, a završila iza rešetaka ozloglašenog Spuža kao najveći kriminalac.

Antonijević objašnjava da je iznad svega neophodno poštovati pretpostavku nevinosti, što organi u Crnoj Gori krše.

foto: Fonet

- Izjava crnogorskog ministra pravde, kojom je direktno prekršio pretpostavku nevinosti osumnjičene Sare Vidak, može se posmatrati i kao očigledan pritisak na sud i tužilaštvo. Svaki govor kojim se krši pretpostavka nevinosti, koja je zagarantovana Ustavom krše se i ljudska prava svakog okrivljenog, u ovom slučaju osumnjičene Beograđanke. Druga stvar na koju bi trebalo obratiti pažnju jeste opravdanost pritvora koji joj je određen - poručuje Antonijević.

foto: Profimedia, Privatna Arhiva
foto: Facebook

Državni organi s predsednicom Vrhovnog suda munjevito su javno osudili Saru Vidak i kršeći pretpostavku nevinosti i druga prava ove nevine devojke bolesnu je poslali u zatvor! Da li u Crnoj Gori postoji nezavisni sudija koji će nakon ovakvih izjava Sudskog saveta, ministra pravde i predsednice Vrhovnog suda, nakon sagledavanja svih činjenica i dokaza smeti da donese oslobađajuću presudu za nju?

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

Pritisak vlasti

ČEKA JE MONTIRAN PROCES

Saru Vidak u Crnoj Gori čeka montiran proces jer su ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin i Sudski savet i predsednica Vrhovnog suda Crne Gore javno su kršili pretpostavku nevinosti i vršili pritisak na sud da je pritvore i osude.

foto: Privatna Arhiva

- Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

SRAMNO BEZAKONJE! MINISTAR PRAVDE CRNE GORE DIREKTNO KRŠIO PRETPOSTAVKU NEVINOSTI: Tražio javno da Srpkinju tužilaštvo i pravosudni organi tretiraju kao kriminalca najvišeg ranga!!!

(Kurir.rs/Foto: Facebook, Fonet/Nenad Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja