OBRAZ UZ OBRAZ I NA ONOM SVETU:  Ovako su se voleli Milena i Gaga! Daleko od svetla reflektora bila je to ljubav premala za JEDAN ŽIVOT (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

SEĆANJE NA SLAVNI GLUMAČKI PAR

OBRAZ UZ OBRAZ I NA ONOM SVETU: Ovako su se voleli Milena i Gaga! Daleko od svetla reflektora bila je to ljubav premala za JEDAN ŽIVOT (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Slavna glumica Milena Dravić, koje je preminula u 79. godini, uprkos bolesti bila je aktivna do poslednjih atoma snage, a neretko je govorila o tome koliko joj nedostaje suprug Dragan Nikolić.

"Nedostaje mi, da mu se nasmejem, da mi uzvrati onaj njegov pogled i namigne", emotivna je nekoliko meseci pre svoje smrti bila Milena Dravić.

Dragan Nikolić i Milena Dravić važili su uvek za skladan bračni par, a posle glumčeve smrti, Milena je gotovo u svakom intervujuu pominjala pokojnog supruga, što je svedočanstvo o velikoj ljubavi, prekratkoj za jedan život.

Upoznali su se na sminaju filma “Horoskop” 1969. Godine. Milena je već tada uživala veliku popularnost, bila je jedna od najvećih zvezda Jugoslavije, a Gaga se još uvek borio za svoje mesto, bio mu je to tek četvrti film.

Venčali su se 1971. godine u pauzi snimanja.

"Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića “Kako su se volele dve budale”. Kad nam je reditelj Aca Đorđević dao slobodno vreme za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Tako je bilo, venčali smo smo se u pauzi za ručak", govorila je Milena Dravić.

O jačini njihove ljubavi za života često je govorio i Dragan.

"Uvek moraju da postoje tolerancija i razumevanje, pa onda sve ostalo. Za brak koji traje duže od 30 godina, može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Smatram da je najlakše nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može da osveži dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja nisam to pokazivao. Što se nekih svađa tiče, Milena je uvek bila glasnija, ali je i brže praštala."

O tome koliko je njihova ljubav bila snažna i koliko su bili jedno, svedoče reči Radeta Šerbedžije:

"Gaga je bio najveći laf koji se pojavio na beogradskom asfaltu. Svojom mađioničarskom magijom znao je da od Dragana postane Dragan i Milena. Znali su u paru tako zasijati. Gago, moj dragi, pre par meseci rekao si mi: “Rašo, ti nisi moj filmski brat, ti si moj pravi brat.”. Gago, ti nisi samo moj brat, ti si brat svih nas Milena. Ti sad moraš biti Milena i Dragan", govorio je glumac, kroz suze, na sahrani Dragana Nikolića.

Glumački par proslavio je u šou programu "Obraz uz obraz" koji je emitovan u periodu 1972-1974. Ukupno je snimljeno i emitovano 18 epizoda. Šou je bio koncipiran kao kombinacija skečeva i muzičkih numera, a u njemu su učestvovali mnoge u to vreme popularne ličnosti kao što su Miodrag Petrović Čkalja, Đuza Stoiljković, Josipa Lisac, Sedmorica mladih, Leo Martin, Arsen Dedić itd.

Postoje neke ljubavi kojima je suđeno da se dogode. Upravo takva je bila i ljubav između Milene Dravić i Dragana Nikolića, o kojoj je pričala cela bivša Jugoslavija. Ta vanvremenska i neobična ljubav dvoje kolega je inspirisala i bila primer svima kako treba da vole.

Milenu i Dragana rastavila je smrt posle 45 godine braka.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track