PRETIO DA ĆE DONETI BOMBU U ŠKOLU JER SU MU VREĐALI MAJKU! Roditelji đaka beogradske osnovne škole U STRAHU! Dečak potezao i nož na vršnjake!
Foto: Google Street View, Printscreen

zabrinuti

PRETIO DA ĆE DONETI BOMBU U ŠKOLU JER SU MU VREĐALI MAJKU! Roditelji đaka beogradske osnovne škole U STRAHU! Dečak potezao i nož na vršnjake!

Društvo -

Incident koji se pre nekoliko dana dogodio u OŠ “Drinka Pavlović”, kada je dečak potegao nož na svog vršnjaka, izazvao je veliku zabrinutost roditelja dece koja pohađaju ovu osmoletku.

Dečak osmog razreda, zbog uvreda na račun majke koje mu je uputio njegov vršnjak, potegao je nož koji je prethodno uzeo u palačinkarnici! Na svu sreću, ostala deca su brzo odreagovala i sprečila ga u nameri da povredi đaka. U blizini je bila i nastavnica, koja je pritrčala, a odmah je obaveštena i policija.

U pitanju je maloletnik kome ovo nije prvi put da pravi probleme i izaziva incidente.

- Učenik je veoma osetljiv na majku, psovka ga je pogodila i on je uzeo nož iz palačinkanice. Srećom ništa se loše nije dogodilo - kaže zabrinuti roditelj.

Zbog ovog slučaja održan je vandredni roditeljski sastanak, školu je posetila policija, predstavnici Centra za socijalni rad, a u celu priču se uključilo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Rezulatat roditeljskog sastanka tog odeljenja je da će škola obezbediti individulani nadzor deteta i dok je dete u školi pojačati nadzor - objašnjava sagovornik.

On smatra da škola zataškava ceo slučaj.

- Čuo sam se sa mamom čije starije dete ide sa tim dečkom u razred, koja je rekla da je on vrlo problematičnog ponašanja, da preti da će doneti kašikaru u školu, detaljno objasnio gde će je kupiti i da će ih “razneti sve” - otkriva zabrinuti roditelj.

Međutim, prema zakonu ne postoji mogućnost, čak i ako se pogorša dečakovo ponašanje, da on bude izbačen iz škole. Kako su rekli iz Ministarstva prosvete, “svako ima pravo na obrazovanje”.

- U skladu sa Ustavom Republike Srbije svako dete ima prvo na školovanje. Dete može da bude premešteno uz saglasnost tih ustanova iz kojih se i u koju se premešta - rekli su iz ovog ministarstva.

Prosvetni radnici su u ovakvim situacijama nemoćni, te snalažljivo pribegavaju jednom triku.

- Mi tu ne možemo ništa i najbolje znamo šta sve trpimo. Dobro su poznati incidenti u kojima su takvi delikventi bacali dnevnik kroz prozor, bušili nam gume na automobilima, razbijali prozore, tako da mi uglavnom prećutno dajemo ocene za prolaz kako bi takav đak što pre završio školu - rekla je nastavnica koja je takođe želela da ostane anonimna.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja