255 GODINA PREDUZETNIŠTVA: Piksiju, Božoviću i Gujonu nagrada Braća Karić
Foto: Ana Paunković

Poznata srpska porodica obeležila značajan jubilej

255 GODINA PREDUZETNIŠTVA: Piksiju, Božoviću i Gujonu nagrada Braća Karić

Društvo -

Ovogodišnja nagrada za sport dodeljena je legendi srpskog fudbala Draganu Stojkoviću Piksiju i ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, koja je prošlog meseca osvojila Svetsko prvenstvo

Nagrade ''Braća Karić" dodeljene su večeras po 21. put, a svečanošću u "Sava centru" ova poznata srpska porodica obeležila je i 255 godina svog preduzetništva.

Ovogodišnja nagrada za sport dodeljena je legendi srpskog fudbala Draganu Stojkoviću Piksiju i ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, koja je prošlog meseca osvojila Svetsko prvenstvo.

Priznanje za naučni i istraživački rad dobila je Gordana Vunjak Novaković, koja više godina radi u američkoj Agenciji za istraživanje svemira (NASA). Za humanitarne aktivnosti, nagrada "Braća Karić" pripala je francuskom humanitarcu Arno Gijonu koji godinama pomaže Srbima sa Kosova i Metohije, a čuveni glumac Petar Božović nagrađen je za kulturu i umetnost.

Milomir Marić
Milomir Marićfoto: Ana Paunković

Bogoljub Karić, idejni tvorac i utemeljivač nagrade "Braća Karić", rekao je da nije bilo lako dodeliti nagrade.

- Žiri je obavio težak posao i izabrao laureate uz saglasnost članova porodice - izjavio je Karić.

U prepunoj dvorani ''Sava centra" prikazan je i dokumentarni film o porodici Karić i njihovim aktivnostima, počevši od privatnog preduzetništva na Kosovu i Metohiji, preko Karić banke, Univerziteta Karić, Televizije BK, brojnih ktitorskih dela i obnova crkava...

Svečanosti su prisustvovali brojni članovi porodice Karić, predstavnici verskih zajednica, diplomatskog kora, kulturnog i političkog života.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track