kao u sibiru, pravi kijamet

UŽIVO SNEŽNI HAOS U SRBIJI: Stanje na ulicama i putevima iz minuta u minut! SNEG STAJE PO PODNE! (KURIR TV)

Društvo -

Ko ne mora neka ne izlazi i ne seda u kola, trole jutros na Banjici stale, saobraćaj u Novom Beogradu jedva išao... Rano jutros na ulicama pustinja, išao samo ko mora. Ni ljudi, ni automobila, autobusi mileli

BEOGRAD - U Srbiji će i danas biti oblačno u većem delu dana, pre podne sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, na istoku sa mešovitim padavinama, kišom i snegom.

Ko ne mora, neka ne izlazi i ne seda za volan.

1 / 40 Foto: Kurir/Ivana Milovanović

16.03 - Bačeno dodatnih 550 tona soli: U centru Beograda napadalo je više od 30 centimetara snega, u prigradskim naseljima daleko više, i komunalne službe rade pojačano kako bi grad što bolje funkcionisao, istakao je danas gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić. Gradonačelnik, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije, kaže su ulice tretirane sa dodatnih 550 tona soli i da Beograd ima dovoljno resursa za rad, kao i da je saobraćajna slika sve bolja.

15.20 - Čitaoci Kurira javljaju: Kolona kamiona na auto-putu koja stoji još od sinoć, više od 500 kamiona, tu ima vozača koji nemaju ni hranu, ni mogućnost da se ugreju...

foto: Čitalac Kurira

15.11 - Žrtva minusa i snega kod Trstenika.

15.06 - Komunalci iz Kragujevca noćas izvlačili vozila iz snežnih smetova. Kragujevački komunalci učestvovali su noćas u izvlačenju više vozila koja su zbog snežnih smetova bila zavejana na potezu Mironić -Veliki Šenj i Mironić - Lužnice kod Kragujevca. Od jutros su ekipe hitne pomoći intervenisale najviše na seoskom području, na pozive iz Rogojevca gde je preminuo jedan čovek koji je živeo sam, zatim u Dobrači, Donjoj Sabanti i Drenovačkom putu.

15.05 - Ovako su putnici jutros odglavljivali autobus 611 u Dobanovcima...

14.45 - Noćašnji sneg u Beogradu najveći za pola veka!

14.40 - Zavejana planinska sela u Kuršumliji. Sneg koji dva dana neprekidno pada na teritoriji opštine Kuršumlija, zavejao je planinska sela i puteve ka njima. Svi zaposleni u JKPD "Toplica" Kuršumlija od noćas su angažovani na probijanju puteva ka najudeljenijim planinskim selima kuršumlijske opštine, potvrdio je Beti direktor tog preduzeća Vojkan Čarapić.

"Ka najudaljenijim planinskim selima se šalje teška mehanizacija, kojom se probijaju putevi. U toku noći smo očistili nekoliko putnih pravaca, a sa čišćenjem nećemo prestati sve dok svi putevi ne budu očišćeni", kazao je Čarapić. Problem je što kuršumlijska sela, inače veoma udaljena od grada, ubrzo posle čišćenja ponovo budu zavejana, zbog čega su zaposleni u komunalnom preduzeću angažovani 24 sata.

Najteža situcija je u selima oko Dobrog Dola, na Radan planini. Predsednik saveta mesne zajednice Dobri Do Radovan Jelić kazao je da su okolna sela potpuno odsečena od sveta. Na putevima ka planinskim selima Trpeze, Ivan kula, Zagradje i ostalim, smetovi su i preko jednog metra. Šest sela potpuno je zavejano.

14.04 - Meteorolozi za sutra imaju lepše vesti...

14.01 - Nekog će zbog ovog snega u Srbiji doživotno poštovati kao heroja...

14.00 - Ko danas nije morao na posao ili nije imao neodložna posla, mogao je i ovako da uživa u zimskoj idili...

13.57 - 10.000 ljudi u Požarevcu bez grejanja. A evo kako je danas u Novom Sadu i Loznici...

11.48 - Zaglavio se autobus na liniji 95 u Novom Beogradu.

10.00 - Beogradske ulice jutros posle 10 časova...

09.55 - Beograd - Obrenovac.

09.45 - Novi Beograd kod Hotela Jugoslavije, Bulevar Nikole Tesle

09.17 - Auto-put Beograd - Zagreb, u smeru od aerodroma ka centru

foto: Kurir

09.00 - Pančevo...

foto: Kurir/S. Lakić
foto: Kurir/S. Lakić

08.55 - Auto-put na potezu kod Pojata.

08.50 - Auto-put na potezu kod Paraćina.

08.46 - Bulevar Mihajla Pupina kod Starog Merkatora i Arhiva Beograda...

1 / 3 Foto: Kurir/Aleksandra Gavrilović

08.22 - Put Loznica-Šabac...

08.21 - Dušanovac...

07.50 - Auto-put u smeru ka beogradskom aerodromu.

foto: Kurir

Izveštaj AMSS

Sneg promenljivog intenziteta jutros pada u celoj zemlji, tako da se očekuje još i do 15 centimetara snega, a zbog pojačanog severozapadnog vetra može doći će do stvaranja snežnih nanosa, pa je saobraćaj usporen i otežan, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

AMSS upozorava vozače da moraju biti spremni na otežane uslove vožnje sa ugaženim snegom na kolovozu i mogućom poledicom, ali i ledom zbog nižih temperatura, tako da moraju da koriste zimsku opremu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" i Uprave granične policije na naplatnim stanicama i na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Teretna motorna vozila na Horgošu, prema Mađarskoj, čekaju 240 minuta.

07.46 - Vojvođanska i raskrsnica...

foto: Kurir

... u Bulevaru Milutina Milankovića.

foto: Kurir

07.33 - Auto-put za Niš očišćen.

07.31 - Slavija i Bulevar kod Pravnog.

1 / 4 Foto: Kurir/Ivana Milovanović

07.30 - Košutnjak i Kneza Višeslava.

07.00 - Banjica odsečena, trolejbusi stali. Saobraćaj na Novom Beogradu mili.

Ovo je okretnica tramvaja na Banjici jutros oko 7 sati.

foto: Kurir/Ivana Milovanović

Po podne se očekuje postepeni prestanak padavina. Uveče i tokom noći na severu Vojvodine doći će do provejavanja slabog snega i kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

foto: RHMZ Printscreen

Najniža temperatura od -5 do 1 C, a najviša u većini mesta od -2 do 1 C, a na

istoku oko 3 C, saopštio je Republički hidrometorološki zavod.

U Beogradu će biti oblačno, pre podne sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, po podne postepeni prestanak padavina.

foto: RHMZ Printscreen

Temperatura bez većeg kolebanja od -3 C do -1 C.

foto: Filip Plavčić

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u nedelju ujutru očekuje slab i umeren mraz, tokom dana umereno oblačno, suvo i toplije.

foto: RHMZ Printscreen

U ponedeljak će naići novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije, a na planinama će padati sneg.

Duvaće jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar, uz intenzivno topljenje snežnog pokrivača.

foto: AP

Tokom noći ka utorku i u utorak susnežica i sneg se očekuju i u nižim predelima. Zatim do kraja perioda pretežno oblačno, povremeno sa slabim kratkotrajnim padavinama, uglavnom susnežicom i snegom.

foto: RHMZ Printscreen

(Kurir.rs/Foto: Ivana Milovanović/M. Radulović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track