Najnovije vesti

SKANDAL U BOLNICI U KRUŠEVCU: Mladić umro od sepse! Lečili mu hematom na zadnjici, a nisu videli da je puklo debelo crevo
Foto: Privatna Arhiva

Nesavesno

SKANDAL U BOLNICI U KRUŠEVCU: Mladić umro od sepse! Lečili mu hematom na zadnjici, a nisu videli da je puklo debelo crevo

Društvo

Lekari Opšte bolnice u Kruševcu danima su Saši Ćurčiću (24) iz sela Osreci kod Brusa lečili kao lakšu povredu hematom na donjem delu leđa, a i pored svih snimanja i analiza nisu videli da mu je puklo debelo crevo, zbog čega je dobio sepsu i u strašnim mukama preminuo, tvrde za Kurir članovi njegove porodice.

Njegova supruga Nataša Ćurčić i rođena sestra Silvana Blažić prikupljaju medicinsku dokumentaciju, nakon čega će podneti tužbu protiv bolnice u Kruševcu zbog nesavesnog lečenja. Objašnjavaju da je Saša u petak, 21. decembra 2018, otišao u šumu da seče drva, kada se jedna grana odlomila i udarila ga po zadnjici. Zbog bolova, odmah je otišao u bolnicu, gde su mu lekari konstatovali, kako kažu, lake povrede lumbalne kičme od udarca drveta, usled čega mu se stvorio hematom na zadnjici. Ostao je na odeljenju ortopedije, ali mu se stanje pogoršavalo te su mu tek u ponedeljak, 24. decembra, operisali hematom. Saši i dalje nije bilo dobro, pa je 27. decembra prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde je 8. januara preminuo od sepse.

foto: Privatna Arhiva

- Saše više nema i znam da ništa ne može da ga vrati, ali pravdu zaslužuje i odgovorni za njegovu smrt moraju biti kažnjeni - priča plačnim glasom Sašina supruga Nataša (24), koja je zbog, kako sumnja, nesmotrenosti lekara ostala samohrana majka trogodišnje devojčice Eme: - Gledala sam svakog dana kako povraća i pitala zašto je to tako, a lekari su rekli da je to zbog šoka koji je doživeo i jer se uplašio kada je video to drvo kako pada.

Sašina sestra Silvana takođe ne može da veruje da lekari u Kruševcu danima nisu mogli da uoče uzrok Sašinog lošeg zdravstvenog stanja.

- Oni su uništili čitavu jednu porodicu. Čim je Saša primljen u bolnicu, urađeni su mu rendgen i skener, ali nisu videli da mu je puklo debelo crevo, kako su to na istom snimku kasnije uočili lekari u Beogradu. Tek kada su mu 24. decembra operisali hematom i osetili jak smrad, uradili su mu kolonoskopiju i samo sanirali debelo crevo. Iako se Saši stanje i dalje pogoršavalo, odbijali su da ga pošalju dalje sve dok nismo potegli privatne veze. Čim je 27. decembra u teškom stanju prebačen na hiruršku kliniku Urgentnog centra u Beogradu, lekari su odmah utvrdili da je dobio sepsu koja se proširila.

foto: printscreen, Dokument

Ministarstvo zdravlja INSPEKCIJA U OBE BOLNICE

Direktorka Opšte bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić kaže da je odmah naložila da se uradi unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa Sašinim lečenjem i da je taj postupak kontrole u toku. Iz Ministarstva zdravlja takođe su poručili da su poslali zdravstvenu inspekciju u obe zdravstvene ustanove - u Kruševac i u Urgentni centar.

(Kurir/Sanja Đorđević)  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...