MAKSIMALNA PRIZNANJA ZA SRPSKU FABRIKU ULJA: Podeljene nagrade za kvalitet na 86. novosadskom poljoprivrednom sajmu
Foto: Promo

VITAL – ŠAMPION KVALITETA

MAKSIMALNA PRIZNANJA ZA SRPSKU FABRIKU ULJA: Podeljene nagrade za kvalitet na 86. novosadskom poljoprivrednom sajmu

Društvo -

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji se u Novom Sadu održava 86. put, ove godine, pred više od 1500 izlagača, firmi, institucija, organizacija iz zemlje i inostranstva, firma Vital iz Vrbasa pobrala je mnoštvo nagrada, čime je još jednom dokazan kvalitet proizvoda.

foto: Promo

Ova fabrika ulja dobila je veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet ocenjenih proizvoda, ali i plaketu sajma za visok kvalitet ocenjenih namaza.

foto: Promo

Zlatnom medaljom okićeni su brendovi Mayovita delikates majonez i Mayovita posni majonez. Prijatno Softi margarin sa smanjenim sadržajem masti dobio je veliku zlatnu medalju, a zlatno obeležje kvalitetom obezbedili su i Vitalovi tomato kečapi, blagi, ljuti i pizza.

foto: Promo

- Predan rad zaposlenih i istrajnost na kvalitetu građani umeju da prepoznaju, ali i stručnjaci, koji su nas ocenili više nego poyitivno i dodelili nam ove zlatne medalje – kažu u Vitalu: - Ovo je motiv više da i ubuduće kvalitet bude jedini input kad su u pitanju naši proizvodi, jer samo zahvaljujući tome trajemo toliko dugo, kao moderna i stabilna kompanija koja unapređuje društvo i okruženje u kojem posluje.

foto: Promo

Ove godine Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu prvi put je imao zemlju partnera Italiju i zemlju prijatelja Tunis, a svi posetioci su znatiželjno slušali o istoriji fabrike Vital: Preduzimljivi trgovac Jakob Lenji podigao je 1855. godine u ovom gradu, na obali Starog kanala, prvu radionicu za preradu ulja. Lenjijeva fabrika je započela svoju proizvodnju presom nerafinisanog ulja sa ručnom i stočnom pogonskom snagom. Preovlađujuće sirovine bile su: konoplja, bundevina koštica i uljana repica. Sirovo ulje sve do 1929. godine nije rafinisano u Vrbasu, već u Budimpešti, gde je porodica Lenji posedovala rafineriju. Treća i četvrta decenija 20. veka, kada se na čelu fabrike nalazio unuk osnivača Josif Lenji, veoma su značajne za razvoj prve uljare na Balkanu.

foto: Promo

Prvo ulje od suncokreta proizvedeno je u ovoj uljari tridesetih godina prošlog veka. Od tada je suncokret osnovna sirovina u proizvodnji i danas predstavlja neku vrstu amblema fabrike.

foto: Promo

Posle privatizacije ove fabrike uljara doživljava procvat zbog velikih investicija i domaćinskog poslovanja, a dokaz za to su i najnovija priznanja i medalje.

foto: Promo

(Promo - Tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track