PREMINULA ISTAKNUTA SUDIJA PRIVREDNOG APELACIONOG SUDA U BEOGRADU: Jelena Vildović - Živković izgubila bitku s opakom bolešću
Foto: Privatna Arhiva

Veliki gubitak za pravosuđe

PREMINULA ISTAKNUTA SUDIJA PRIVREDNOG APELACIONOG SUDA U BEOGRADU: Jelena Vildović - Živković izgubila bitku s opakom bolešću

Društvo -

Jelena Vildović - Živković (60), istaknuti sudija Privrednog apelacionog suda u Beogradu preminula je 4. jula 2019. posle duge i teške bolesti i borbe sa njom.

Jelena Vildović - Živković je bila sudija Privrednog apelacionog suda u Beogradu počev od 2004. godine, a pre toga je radila kao sudija Trgovinskog suda u Beogradu počev od 1992. godine.

Svoju karijeru je započela kod advokata Slobodana Nikolića 1981. godine nakon završenog Pravnog fakulteta sa prosekom od 9,34, a zatim je počela da radi kao pravnik u JAT-u u odeljenju za zastupanje pred sudom 1984. godine.

Bila je zamenik predsednika Trgovinskog suda u Beogradu, zatim zamenik predsednika Privrednog apelacionog suda u Beogradu, sudija suda časti, predsednik odeljenja sudske prakse Privrednog apelacionog suda, glavni i odgovorni urednik biltena Privrednog apelacionog suda, aktivni učesnik i predavač na brojnim seminarima održanim na temu privrednog prava, privrednih sporova, stečaja, likvidacije, akcionarskih društava. Iza sebe je ostavila supruga Nebojšu Živkovića, istaknutog sudiju Višeg suda u Beogradu, dve ćerke i dve unuke, kao i sestru. Sahrana će se obaviti u ponedeljak na Novom groblju, 08. jula 2019. godine. Opelo počinje u 12.30h, a ispraćaj za kremaciju u 13 časova.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track