BARBARA VITEZ DANAS PUNI 18 GODINA: Umesto da joj slave punoletstvo, slomljeni roditelji ne odustaju od potrage ni posle 3 godine! Oglasio se i otac Endre na Fejsbuku (FOTO)
Foto: Saša Urošev

tuga

BARBARA VITEZ DANAS PUNI 18 GODINA: Umesto da joj slave punoletstvo, slomljeni roditelji ne odustaju od potrage ni posle 3 godine! Oglasio se i otac Endre na Fejsbuku (FOTO)

Društvo -

Barbara Vitez, koja je nestala pre tri godine, danas puni 18 godina.

Barbara je nestala kada je imala 15 godina, a nažalost, ni posle tri godine od nestanka, nije pronađeno ni njeno telo niti tragovi koji bi uputili da Barbara bude pronađena.

Njeni roditelji, Melinda i Endre, jedva da su živi posle svih tragedija koje su zadesile tu porodicu. Roditelji su vredno radili da obezbede svoju decu, a tokom nekoliko godina izgubili su i sina i kćer. Do danas nema traga o njihovoj nestaloj devojčici. Svašta su pretrpeli pokušavajući da saznaju i pronađu istinu, da dođu do bilo kakvog traga.

Pre nekoliko meseci, početkom marta preminuo im je i sin Atila (25), pa je tragična sudbina njihove dece porodici donela bol za čitav život. Atila je preminuo kako je navedeno od virusa gripa AH1N1 u kikindskoj bolnici.

Roditelji su potvrdili da je Atila biolovao od teških bolesti, razvojne ometenosti, imao je i epilepsiju, ali kažu da je bio svestan da je njegova sestra Barbara nestala.

Skrhani bolom i tugom zbog smrti jednog, a nestanka drugog deteta, oni ipak ne gube nadu da će se vest o Barbarinom pronalasku ipak pojaviti.

Barbari je na Fejsbuku i otac Endre Vitez čestitao rođendan.

"Ćerko moja jedina, danas punis 18. Srećan ti rođendan. Oni zbog kojih nismo zajedno, neka nikad nemaju mira u životu!!!!", napisao je nesrećni otac.

Da podsetimo, Barbara je nestala 25. novembra 2016. godine, a tog kobnog dana kako se tvrdi, pala je sa senćanskog mosta u reku Tisu. Otac i majka su ispričali tada da je njihova kćer otišla na proslavu rođendana sa drugarima i nije se vratila kući.

Organizovana je i potraga rekom za telom nesrećne devojke, a ni spasilački tim „Tisa” ni ronioci ni spasioci specijalne žandarmerijske jedinice nisu našli nikakav trag nestanka. Bilo je i nekoliko lažnih prijava da je viđena u sednim zemljama, Bugarskoj, Mađarskoj, pa i Rumuniji ali nije bilo pravog traga ni tada. Slučaj je i tamo evidentiran, ali ni specijalni ronilački tim Mađarske nije ništa našao traganjem po Tisi.

„Nestanak Barbare Vitez je i danas obavijen velom tajne. Prosto je neshvatljivo da neko tek tako nestane, a da niko ništa ne zna. Naša organizacija, zajedno sa još nekoliko domaćih i stranih Udruženja već neko vreme, zajedno sa Barbarinim roditeljima, pokušavamo da dodjemo do istine i da pronađemo Barbaru. Roditelji navode da jedino ministar dr Nebojša Stefanović izlazi u susret njihovim molbama da se istraga nastavi, a i ljudi iz MUP-a Beograd svaku informaciju koja stigne do njih obrade sa velikom pažnjom. Kada je potrebno da policija u nekoj drugoj zemlji nešto proveri, hitno pošalju zamolnicu, kažu iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA povodom ovog slučaja.

Ističu i da je ranije tužilac razgovarao sa roditeljima, ali sada roditelji tvrde da se na njihove poslednje pozive nisu odazvali iz tužilaštva.

U Centru za bezbednost, istragu i odbranu DBA smatraju, da je elogično da neko tek tako nestane i da nema nikakvih tragova oko slučaja.

"Danima nakon navodnog pada u Tisu, ronioci su pretraživali reku i ništa, ali bukvalno ništa nisu pronašli, čak ni neki odevni predmet. Svaka potencijalna informacija do koje dođemo, da li je to Srbija ili neka druga zemlja, dostavlja se policiji. Nažalost, još uvek nije do nas ili roditelja i policije stigla informacija koja bi otkrila istinu i omogućila da Barbara bude pronađena”, kažu iz Centra za bezbednost i istragu.

Roditeljima nestale Barbare stizale su razne dojave gde bi njihova ćerka mogla biti. Početkom ove godine, njena fotografija , napravljena negde u Mađarskoj, navodno se pojavila na jednom četu na društvenoj mreži "Instagram".

Budno se prati i proverava svaka dojava, a jedna od takvih ispostavilo se lažna, stigla je i iz Rumunije. Informacije o tome da je navodno viđena osoba koja bi mogla biti Barbara Vitez stižu i iz Crne Gore, Bugarske, Albanije, tako da se istraga proširila i na te zemlje.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track