PRIČA MALE NAĐE KOJA JEDE SAMO HLEB I MAST RASTUŽILA JE SRBIJU! A sada je stigla PRELEPA VEST! Nađa je dobila DOM! (FOTO)
Foto: RTS Printscreen

bravo za humanost

PRIČA MALE NAĐE KOJA JEDE SAMO HLEB I MAST RASTUŽILA JE SRBIJU! A sada je stigla PRELEPA VEST! Nađa je dobila DOM! (FOTO)

Društvo -

Priča o šestogodišnjoj Nađi Mladenović iz Niša, koja živi u veoma lošim uslovima, bez majke koja ju je odbacila ubrzo po rođenju i oca koji je zasnovao novu porodicu u drugom gradu, izazvala je reakciju mnogih radih da pomognu.

Uplate na žiro račun pristižu, javljaju se donatori, a grad je Nađi obezbedio stan.

Sudbina male Nađe, krhkog zdravlja, koja živi sa bakom i dekom u neuslovnoj kući bez toaleta i pešači pet kilometara do škole, za nekoliko dana podigla je na noge ne samo Niš, već čitavu Srbiju.

- Imamo više od 500 poziva i poruka dnevno. Ljudi nude svakakvu vrstu pomoći, od finansijske, preko materijalne, do čak skrbništva nad detetom, rekao je Miloš Stanković, direktor OŠ Miroslav Antić iz Niša.

foto: RTS Printscreen

Kada se saznalo u kakvim uslovima živi ova porodica, u njihovo zbrinjavanje uključile su se i institucije, koje su i do sada uplaćivale novac i pomagale.

- Stan za socijalno stanovanje biće opredeljen za ovu porodicu, i znatna sredstva koja će biti usmerena ka adaptaciji i rekonstrukciji objekta koji će biti namenjen za stanovanje, istakla je Tijana Đorđević Ilić, gradska većnica.

Lidija Stanković iz Centar za socijalni rad "Sveti Sava" iz Niša naglašava da je Nađin tata pristao da baka preuzme starateljstvo tako da će ona nastaviti da živi u sredini koju poznaje.

Baka i deka, kojima je budućnost unuke najveća briga, imaju ogroman teret manje.

- Srećni smo veoma, mala Nađa biće u lepom stanu gde će imati i da se okupa, stan je blizu škole. Hvala svim donatoroima koji su dali i garderobu i hranu. Nemam reči kojima bih mogla da se zahvalim, kaže Slavica Mladenović, Nađina baka.

Mladenovići nisu nikada tražili pomoć, pa se o uslovima u kojima žive saznalo kada je Nađa krenula u predškolsko, a vaspitačica i škola pokrenule akciju pomoći.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track