Najnovije vesti

MEGASAGA SE NASTAVLJA, KUPAC MEGATRENDA TVRDI: Mića mi je upao u kancelariju, tražio da odustanem milom ili silom!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen / N1

nesuđeni kupac u čudu, vodi se prava bitka za univerzitet

MEGASAGA SE NASTAVLJA, KUPAC MEGATRENDA TVRDI: Mića mi je upao u kancelariju, tražio da odustanem milom ili silom!

Društvo

BEOGRAD - Mića Jovanović mi je juče upao u kancelariju u rektoratu i tražio da odustanem od ugovora milom ili silom, tvrdi nesuđeni kupac Univerziteta Megatrend Dejan Đorđević.

Povodom jučerašnjih navoda da Mića Jovanović odustaje od prodaje i da Megatrend Univerzitet ipak neće promeniti vlasnika, Dejan Đorđević za list kaže da Jovanović pokušava da raskine ugovor preko medija, ali da je ugovor potpisan i da je važeći.

Đorđević tvrdi da mu je Jovanović juče upao u kancelariju u rektoratu, i da, kako kaže, "iako nije verbalno pretio, njegov nastup jeste bio preteći".

- Tražio je da odustanem od ugovora milom ili silom - tvrdi Đorđević.

Ali, ugovor je već potpisan, i na snazi je, kaže on za list. Pregovori oko prodaje Megatrenda trajali su, dodaje, skoro dve godine, a tokom tog perioda "sastajali smo se u i Kanu i u Nemačkoj".

- Ugovor je na snazi, a gospodin Jovanović hoće da preko medija raskine ugovor - kaže on, dodajući da su u ugovoru definisani načini na koji on može biti prekinut.

Osim što je do sada, kako tvrdi, uplaćeno 30 miliona na escrow račun, a ne lični račun Miće Jovanovića, koji je svojevrsni depozit, Đorđević, kako kaže, nije uplatio nijednu ratu od ukupne cene koja je dogovorena za Megatrend univerzitet. Dodaje i da nije u zakonskoj obavezi da uplati ništa, u prvih 30 dana od potpisivanja ugovora, odnosno upisa u registar.

Kupac Đorđević
Kupac Đorđevićfoto: Printscreen N1

- Da bih mogao da dam pozajmicu osnivača, moram da imam zakonske okvire - kaže Đorđević.

Dejan Đorđević tvrdi i da mu je Mića Jovanović poslao poruku danas, koju tumači kao "polupreteću". On mu je, kako tvrdi, napisao da se "ne pojavljuje na fakultetu pre ponedeljka, dok se sve ne dogovore".

Da li će tužiti Miću Jovanovića, Đorđević još ne može da kaže, potrebno je da se konsultuje s pravnim savetnikom, kaže. Što se jučerašnje izjave Miće Jovanovića tiče, da ga je Đorđević prevario, kaže da su mu "zasmetali ti navodi".

- Rekao je da je prevaren, a prevara je krivično delo. Takođe, prekršio je ugovor, pokušao je da ga raskine - kaže nesuđeni vlasnik Megatrenda.

- U ponedeljak sam stupio na fakultet, nisam mogao sve probeme Megatrenda da rešim za dva dana - pravda se on.

foto: Marina Lopičić

Inače, Dejan Đorđević u razgovoru za list tvrdi i da su ga, tokom prepodneva "tri osobe fizički napale isped zgrade". U kojoj meri je povređen, šta se tačno dogodilo, nije mogao da kaže, rekavši da je "uzdrman i potresen". Kako nam je kazao, policiju u tom trenutku još nije obavestio, prvo će kontaktirati pravnog zastupnika.

Đorđević: Jovanović da ode odmor na jug Francuske

Ipak, samo nekoliko minuta pošto smo završili razgovor sa njim, stiglo je i njegovo zvanično saopštenje, u kome Đorđević navodi da mu "nikakav zahtev ili predlog o raskidu ugovora nije upućen, već je o tome saznao iz Jovanovićevih medijskih izjava".

foto: Zorana Jevtić

- Ukoliko razmotrimo stav gospodina Miće Jovanovića da je "Megatrend njegovo čedo", moramo se zapitati kakav je on otac, a imajući u vidu medijske istupe imenovanog. Ovim putem predlažemo profesoru Mići Jovanoviću odmor na jugu Francuske, a sve u cilju dalje uspešne realizacije ugovora, te istog molimo da prestane sa (ne)prijatnim iznenađenjima iz sata u sat - navodi se u saopštenju.

Dalje piše: "Kako javnost ne bi u budućnosti bila u zabludi, ovim putem pozivam gospodina Miću Jovanovića da javno iznese koji konkretno član ugovora nije ispunjen od strane konzorcijuma i mene lično."

Olaka upotreba reči "prevara", saopštava Đorđević, "može prouzrokovati ozbiljne pravne posledice po gospodina Jovanovića" i dodaje.

- Bivši vlasnik Megatrend Univerziteta je istim veoma uspešno rukovodio gotovo 30 godina i uzdigao ga na veoma zavidan nivo. Da li je zaista neko poverovao u priču o njegovoj naivnosti, te da je navodno prevaren? Sumnjam - navodi se u saopštenju Dejana Đorđevića.

(Kurir.rs/Blic/Maša Milojković)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...