MEGAŠOK U JUTARNJEM, MIĆA MEGATREND UŽIVO: Sam sebi se čudim kako sam u to uleteo! Nije imao ni 7.500 dinara za notara?!
Foto: Printscreen Pink TV

ovo je moj veliki fijasko, napravio sam veliku glupost

MEGAŠOK U JUTARNJEM, MIĆA MEGATREND UŽIVO: Sam sebi se čudim kako sam u to uleteo! Nije imao ni 7.500 dinara za notara?!

Društvo -

Sve mi je preselo i ne pada mi na pamet više da prodajem. Univerzitet ostaje u mom vlasništvu sve dok mrdam! Not for sejl, što bi moji Zaječarci rekli - otkrio je Jovanović

BEOGRAD - Vlasnik privatnog Megatrend univerziteta u Beogradu Mića Jovanović, poznat u narodu kao Mića Megatrend, jutros je uživo u televizijskom jutarnjem programu potanko objasnio šta se sve događalo u vezi s prodajom univerziteta Megatrend i kako je uopšte došlo do prodaje.

- Pregovori su trajali više od godinu i po. Videli smo se nekoliko puta a 11. novembra mi se javio i rekao da sad imamo ugovor - rekao je Jovanović.

- Potpisali smo 25. novembra, a moja obaveza je bila da predam 100 odsto vlasništva iako je on tek u januaru trebalo da plati - rekao je Mića Megatrend.

foto: Printscreen Pink TV

- Odluka da prodam bila je što sam se malo umorio od univerziteta jer to traje već 30 godina, koliko ga i gradim i koliko traju i svi problemi u vezi s tim, a sam povod da prodam bila je negativna kampanja protiv univerziteta koja je počela još u junu. Isforsirano je bilo to da predam 100 odsto univerziteta a da dobijem pare za samo polovinu njegove vrednosti - otkrio je Mića Megatrend jutros zorom uživo u jutarnjem programu TV Pink.

- Nisam uzeo ni depozit, ni kaparu. Teško je bilo izvući od njega bilo šta a dovela ga je moja stara dobra prijateljica koju znam već 30 godina i to po preporuci kao velikog biznismena... Svi su mi pričali da duguje, video sam iz medija i za kiriju, ali bio sam u panici - rekao je Jovanović i dodao da mu je pomenuta prijateljica posle svega rekla: "Videla sam sve. Ako ti treba neka pomoć, tu sam ali tu nema pomoći, plašim se, kad je reč o gospodinu Đorđeviću."

- Ovo je moj jedan veliki fijasko... Ja se sam sebi čudim kako sam u to uleteo. Više od 40 godina bavim se biznisom, univerzitetom i obrazovanjem, sam sebi pokušavam da objasnim... - rekao je Jovanović dodajući da je svestan da mu narod ne veruje jer ni on ne bi verovao kad bi ovako nešto gledao ali dodaje da govori samo istinu.

Jovanović sa suprugom
Jovanović sa suprugomfoto: Zorana Jevtić

- Beži od njega, bilo je ono što sam čuo od svih, bio sam izmučen raznim napadima i problemima, hteo sam da prodam, odem i penzionišem se i da malo uživam u plodovima svog tog rada - dodao je on i onda otkrio i sledeće: "Ja od države ništa nisam tražio, tražio sam pomoć iz fondova, od banaka i prijatelja iz krupnog biznisa. Nažalost, niko nije hteo. Govorili su mi da nemaju, da je loša situacija i digao sam ruke. Od države ništa nisam tražio, a i da sam tražio razapeli bi na krst i mene i državu - rekao je Jovanović.

Oči u oči sa Đorđevićem u kancelariji

Na pitanje kako je izgledao njihov razgovor kad je Mića Megatrend juče ušao u svoju kancelariju na svom univerzitetu u Novom Beogradu, Jovanović je rekao: Ćutao je čovek na svako moje poslovno pitanje.

- Otišao sam juče oko 11 i na svako moje pitanje je ćutao... I za plate i za uplatu anuiteta od 72.000 evra... Zamolio sam ga da napusti kancelariju... Što se mene tiče ugovor je raskinut. Rekao sam mu da u ponedeljak u 16 dođe sam ili sa advokatom i rekao sam mu doslovno: Dođi da jednostrano rakisnem ugovor ili dođi da se prijateljski rastanemo i i sprazumno raskinemo ugovor - otkrio je Jovanović.

Na pitanje da li se seli u Kan, odgovorio je da, ali ne onako kako je mislio.

- Mislio sam da malo stavim ruke pod glavu, da pišem knjigu, dođem da održim neko predavanje... Sve mi je preselo i ne pada mi na pamet više da prodajem. Univerzitet ostaje u mom vlasništvu sve dok mrdam! Not for sejl, što bi moji Zaječarci rekli - otkrio je Jovanović.

- Napravio sam veliku glupost. Sad prvo konsolidacija, mada nismo u velikoj krizi, kredit je mali, a prvi zadatak je novac za plate, rekao sam profesorima dobiće na gomili sva dugovanja do 31. decembra - kazao je Mića Megatrend.

foto: Printscreen N1

Na samom kraju otkrio je i detalj iz kancelarije notara kod kog je sa kupcem Đorđevićem otišao da overi kupoprodajni ugovor.

- Dotad nismo videli ni evra od njega. Običajno pravo je da kupac plati naknadu notaru koja je bila smešna - 7.500 dinara, a onda je on počeo da pipa po džepovima i kaže imam tu neke evre, a ja mu kažem hajde da se ne brukamo, izvadim te pare iz džepa i platim - prepričao je nezamislivu situaciju Jovanović i odgovorio na pitanje kako je moguća tako mala notarska tarifa na ugovor od 56 miliona evra kad ljudi za kupoprodajne ugovore plaćaju ogromne naknade notarima.

- Ovde nije bilo prodaje nekretnine niti prenosa apsolutnih prava, bilo je ugovoreno drugačije u ugovoru zato je naknada bila tako mala - objasnio je Jovanović dodavši da na optužbe da je ugovor bio lažan može da odgovori da nije bio fiktivan, te da mu nije milo što je ovih dana udarna tema u medijima.

- Voleo bih da me nema, ima mnogo važnijih stvari u ovoj državi od mene... i predsednik se sastao sa Putinom i sve što radi za ovu zemlju - zaključio je Jovanović svoje televizijsko gostovanje.

(Kurir.rs/SĐP/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track