RODITELJI MALE MONIKE JEDVA ČEKAJU DA DOĐE KUĆI Čitamo joj bajke da skrene misli! A evo koje su joj iznenađenje spremili
Foto: Printscreen/Facebook

ostvarili joj veliku želju

RODITELJI MALE MONIKE JEDVA ČEKAJU DA DOĐE KUĆI Čitamo joj bajke da skrene misli! A evo koje su joj iznenađenje spremili

Društvo -

- Čitamo joj bajke, uzeli smo slikovnice i neke društvene igre da može da se zanima, da joj ne bude dosadno i da joj skrenemo misli, da zaboravi na to što joj se desilo. Lagano se vraćamo u neku normalu i nadamo se da će sve biti u redu.

To je dan uoči hapšenja Malčanskog berberina ispričao Robert K., otac devojčice M. K. (12) iz Suvog Dola, koja je 29. decembra, posle desetodnevne otmice, spasena iz kandži izopačenog manijaka.

Ninoslav Jovanović (46), poznatiji kao Malčanski berberin, u nedelju uhapšen nakon 17 dana potrage.

Devojčica se još oporavlja u Kliničkom centru u Nišu, a porodica i njeni najmiliji se nadaju da će uskoro biti kod kuće.

foto: Privatna Arhiva

- Ona je trenutno dobro, nalazi se sa majkom Aleksandrom na Dečjoj klinici u Kliničkom centru u Nišu. Ja je svakodnevno posećujem na klinici. Oporavlja se dobro, od pre dva dana je počela da jede jaču hranu. Ima male probleme sa stomakom jer je neredovno jela. Pije dosta tečnosti jer je malo bila dehidrirana. Sve u svemu, mislim da je sada bolje i da se oporavlja, samo je pitanje vremena kada će da izađe sa klinike. Ne zna se još ništa koliko će biti u bolnici, razgovarao sam s lekarima, ali tačnu informaciju još uvek nemam. I Aleksandra je dobro, i ona se oporavlja. Ona je bila u strašnom stanju zbog šoka koji je doživela posle nestanka ćerke, ali je sada bolje i ona. Kako je bila, sada je super. Očekujemo ih uskoro kod kuće - kaže Robert.

A kada bude izašla iz bolnice, devojčicu će u porodičnom domu dočekati i jedno iznenađenje, maltezer Lea, kojeg su joj poklonile komšije iz susednog naselja Brzi Brod. Time je ostvarena njena velika želja.

- Njena je želja da ima psa. Rekla je majci to još pre nego što joj se ovo desilo. Ljudi koji su učestvovali u potrazi za mojom ćerkom iz susednog niškog naselja Broj 6 skupili su novac i kupili joj ovog preslatkog psića i time joj ispunili veliku želju. Ovom prilikom bih hteo da zahvalim svim ljudima koji su učestvovali u skupljanju novca da joj kupe ovog maltezera, kao i ostalim ljudima velikog srca koji su tragali za njom, bili uz nas sve ovo vreme i verovali da je dete živo. Zahvalio bih posebno i policiji, koja je neprekidno tragala za njom, novinarima koji su izveštavali kako treba o ovom slučaju, kao i medicinskom osoblju i lekarima Kliničkog centra u Nišu koji joj pružaju svu potrebnu negu i pažnju. Hvala svim ljudima koji su bili i još uvek su uz nas - kaže Robert.

Deda devojčice Miodrag Sulejmanović kaže da devojčica jedva čeka da dođe kući i poigra se sa novim ljubimcem, kao i da je to čini presrećnom.

- Najveća želja joj je to, svaki dan se raspituje za Leu, slikamo joj psa i šaljemo slike na telefon. Mnogo joj se raduje - kaže deda Miodrag Sulejmanović.

Ninoslav Jovanović, najtraženiji srpski begunac, višestruko je osuđivan za polne zločine. Zbog silovanja je osuđivan 1996. godine, kada je silovao dve devojke, a jedna od njih imala je samo 14 godina. Obe je držao u zatočeništvu i pre svakog seksualnog zlostavljanja ošišao. Taj manir napastvovanja zadržaće i kasnije. Devet godina kasnije, spopao je još jednu devojčicu, ovoga puta staru 12 godina, nakon čega je osuđen na 15 godina robije. Odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je umanjena, a odmah po puštanju na slobodu ponovo je počeo da proganja žene.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja