Najnovije vesti

REBIĆ: Povređena 43 policajca, uhapšena 23 demonstranta, zapaljeno 5 vozila   MUP! POGLEDAJTE POVREĐENE POLICAJCE
Foto: Kurir

bilans sinoćnjih protesta i nereda u Beogradu

REBIĆ: Povređena 43 policajca, uhapšena 23 demonstranta, zapaljeno 5 vozila MUP! POGLEDAJTE POVREĐENE POLICAJCE

Društvo

Direktor policije Vladimir Rebić kaže da je policija tokom sinoćnjih protesta "krajnje uzdržano reagovala", te da je oko 23.00 upotrebila hemijska sredstva. Povređeno je najmanje 43 policajaca.

1 / 6 Foto: Kurir

Uhapšene 23 osobe zbog nereda, kaže Rebić. Zapaljeno pet policijskih vozila, a povređena su i tri konja.

foto: Marina Lopičić

Vladimir Rebić kaže da je bilans sinoćnjih protesta i nereda u Beogradu "izuzetno ozbiljan" što se tiče policije.

"Imali smo 43 povređena policijska službenika, verovatno je broj značajno veći jer se oni sa lakšim povredama nisu javljali. Imamo podatak o povređenih 17 demonstranata", rekao je Rebić.

foto: Marina Lopičić, Printscreen Youtube

Privedena su 23 huligana, kaže Rebić navodeći da je među njima i Damnjan Knežević, koji se može označiti kao organizator upada u Skupštinu. Dodaje da je i bivši član Dveri Srđan Nogo takođe označen kao organizator upada.

Damnjan Knežević u javnosti je poznat kao organizator narodnih patrola protiv migranata.

Policija će, kaže, izvršiti analizu i utvrditi ko je odgovoran za organizaciju protesta dok odgovornost za napad na policiju i upad u Skupštinu jeste na Kneževiću i Nogu.

foto: Marina Lopičić

Prema njegovim rečima, zapaljeno je pet policijskih vozila, a povređena su i tri konja. Takođe, uništena su i dvoja Ka-De vrata na ulazu u Skupšitnu. Jedna osoba uhapšen je zbog paljenja policijskog vozila.

"Ne možemo da dozvolimo da samo 23 lica bude odgovorno, moraju i drugi", rekao je Rebić.

Direktor policije kaže da je izuzetno iznenađen sinoćnjim događajima. "Nismo očekivali da u jednom demokratskom društvu neko kamenicama ugrožava život policijaca koja je do sad tokom korone pomagala građanima", navodi Rebić.

Prema njegovim rečima, okupljanje je krenulo spontano, a kako se povećavala agresija okupljenih, povećavao se i broj policajaca.

1 / 20 Foto: Marina Lopičić

U jednom trenutku na terenu je, kaže, bilo oko 200 policijskih službenika.

"Mislim da je policija dugo bila uzdržana do krajnjih mera, upotrebili smi fizičku snagu tek kad je ona bila upotrebljena prema nama, krajnje uzdržano smo postupali, hemijska sredstva smo upotrebili tek oko 11 sati, na kraju je i konjica morala da interveniše. Ipak smo uspeli da ih sve rasteramo, videćemo na osnovu video-zapisa sa kamera da identifikujemo sve koji su činili nasilje na beogradskim ulicama", napominje Rebić.

Policija je, ističe , ipak uspela da uspostavi javni red i mir za nekoliko sati.

"Policija je tu da zaštiti državnu imovinu ali i život i zdravlje ljudi. Ponosan sam na ljude koji su radili sinoć", rekao je direktor policije.

Nereda je bilo i ispred Radio-televizije Srbije. Rebić poručuje da su zaposleni u RTS-u bili bezbedni a biće i ubuduće.

"Svi ljudi u Republici Srbiji biće bezbedni", rekao je direktor policije poručujući da "šačici huligana neće poći za rukom ono što su naumili".

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...