Najnovije vesti

KOBNI LET MAJORA KRSNIKA BIO POSLEDNJI PRED PENZIJU: Umesto slavlja tragedija, ove snove nije stigao da ostvari
Foto: AP/ Darko Vojinović, Ministarstvo odbrane Srbije

branio Srbiju na svim ratištima, želeo da bude instruktor

KOBNI LET MAJORA KRSNIKA BIO POSLEDNJI PRED PENZIJU: Umesto slavlja tragedija, ove snove nije stigao da ostvari

Društvo

Oženjen je a sin jedinac mu je upisao pilotsku akademiju u Vršcu, krenuo je očevim stopama. Planirao da kao instruktor nastavi da radi u Vršcu. Učestovao je i u odbrani zemlje od NATO agresije 1999. Hteo je da školuje sina da i on služi sutra otadžbini

BEOGRAD - Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Krsniku je ovo trebalo da bude poslednji let pred penziju, kažu njegovi prijatelji za sajt Ucentar.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

- Radi se o izuzetnom čoveku, prijatelju i profesionalcu. Krsnik i Vasiljević su bili omiljeni kod nas kolega - pričaju slomljeni od tuge.

Krsnik je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

- I on je bio jedinac. Sin mu je upisao pilotsku akademiju u Vršcu, krenuo je očevim stopama. Major je trebalo još nešto da završi u civilistvu i planirao je da kao instruktor nastavi da radi takođe u Vršcu - kažu nam prijatelji pokojnog pilota.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Porodica je u Srbiju došla iz Hrvatske, odakle mu je otac. Majka mu je rodom iz Vitanovca kod Kraljeva. Radila je na klinici "Rebro" u Zagrebu kao medicinska sestra. Krsnik je prošao sva ratišta, a učestovao je i u odbrani zemlje od NATO agresije 1999. godine. Hteo je da školuje sina da i on služi sutra otadžbini.

Sve planove prekinuo je kobni let. Spasavajući kuće od udara aviona MIG 21 heroji Krasnik i Vasiljević otišli su - u legendu.

(Kurir.rs/Ucentar)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...