PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za četvrtak 12. novembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

OBRAĆANJE VUČIĆA: Uhapšena dva bivša predsednika opština iz SNS! Krenuli smo u potragu za vakcinama, obezbeđeno 1.800.000 doza

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se ovog jutra javnosti danas iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

foto: Kurir Printscreen

VUČIĆ SE OBRATIO NA PARISKOM MIROVNOM FORUMU: Evo koja 3 pitanja je predsednik Srbije postavio SVETSKIM LIDERIMA (FOTO/VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas uz druge svetske lidere na Pariskom mirovnom forumu čija je glavna tema pandemija virusa korona i njene posledice.

SKUPŠTINA SRBIJE: Usvojen rebalans budžeta za 2020! Dačić svima nazivao dobar dan, Palma tražio naočare (KURIR TELEVIZIJA)

Skupština Srbije usvojila je danas rebalans budžeta za 2020. godinu. Za rebalans budžeta je glasalo 207 poslanika, a protiv je bilo četiri poslanika.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Virus i dalje divlja, 3.341 novozaražen, 19 preminulih, na respiratorima se 151 bori za život

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 13.008 građana od kojih je 3.341 pozitivan.

foto: Covid19.rs Printscreen

OVO SU 4 KLJUČNE ODREDBE NOVOG KORONA ZAKONA: Evo šta vas čeka ako odbijete OBAVEZNU VAKCINACIJU protiv virusa

Pod kojim uslovima bi vakcinacija protiv kovida-19 u Srbiji mogla da bude obavezna, šta sve smeju komunalni inspektori i milicajci, čega ćemo morati da se pridržavamo u karantinu ili izolaciji, možemo li biti kažnjeni i koliko za nepoštovanje mera, ali i koja sve ovlašćenja dobija ministar zdravlja i šta sve može da odluči tokom epidemije.

foto: Shutterstock

GRAĐANI, VAŽNO OBAVEŠTENJE: Ovo je od večeras vaša obaveza ako ste bili u kontaktu sa obolelim od kovida KAZNE SU PAPRENE

Skupština Srbije usvojila je večeras izmene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji predstavlja pravni okvir za mere i procedure kojim će se, prema rečima nadležnih, bolje držati pod kontrolom epidemija korona virusa i sprečiti veće negativne posledice.

foto: Ana Paunković

BEOGRAD OPET UBEDLJIVO NAJGORI Danas još 1.368 zaraženih samo u prestonici a evo koji gradovi prate u stopu! OVDE SU NOVA ŽARIŠTA

Glavni grad Srbije i danas je prvi na listi najzaraženijih u državi. Od ukupno 3.341 - što je današnja brojka za novopozitivne, čak 1.368 ih je iz Beograda, što je 41 odsto.

foto: Shutterstock, Covid19.rs Printscreen

MINISTAR LONČAR UPOZORIO BEOGRAĐANE: Od jutros u Beogradu BEZ IJEDNOG SLOBODNOG MESTA za kovid pacijente

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da jutros u Beogradu nije bilo nijednog slobodnog mesta u bolnici za obolele od korone i istakao da je krajnje vreme da budemo jedinstveni i da se u određenom narednom periodu odreknemo nepotrebnih kontakata.

foto: Printscreen TV Pink

DOKTORKA TANJA JOVANOVIĆ OTKRIVA KADA SE ZAVRŠAVA TREĆI TALAS KORONE: Evo šta nas čeka za NOVU GODINU i od čega to zavisi

Prof. dr Tanja Jovanović, virusolog i prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu objasnila je da je za viruse karakteristična osobina da mutiraju.

foto: Screenshot

UŽIVO S MESTA UBISTVA U BELVILU Maskirani ubica izrešetao Bojana M. ispred lifta podzemne garaže, evo kako se sve dogodilo KURIR TV

U Novom Beogradu danas je u popodnevnim satima iza velikog tržnog centra u stambenom kompleksu Belvil pronađen leš mlađeg muškarca koji je izrešetan s više hitaca, saznaje Kurir.

foto: Zorana Jevtić

BOJAN (34) UBIJEN U BELVILU BIO BLIZAK ŠKALJARSKOM KLANU? Novi detalji sačekuše u Novom Beogradu: Žrtva povezana sa Šarcem? (FOTO)

U pucnjavi u Ulici Đorđa Stanojevića u Novom Beogradu danas oko 15.25 časova ubijen je Bojan M. koji je prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija bio blizak škaljarskom klanu.

foto: Drustvene Mreže, Zorana Jevtić

DAJTE MI DA GA VIDIM Majka žrtve iz Belvila izgubila svest zapomažući za sinom, pružaju joj pomoć UBICA DOŠAO TROTINETOM? (FOTO)

Bojan Mirković (34), koji je ubijen danas oko 15.30 u garaži zgrade u Ulici Đorđa Stanojevića u naselju Belvil u Novom Beogradu, navodno je posedovao lažna dokumenta na ime Jordan B, zbog čega je prvobitno pogrešno identifikovan.

NOVI SNIMAK LIKVIDACIJE ŠARCA U TRŽNOM CENTRU: Ubica bez milosti PUCAO PRED DETETOM u glavu Aleksandru

Aleksandar Šarac (35), koji je 17. oktobra, izrešetan u garaži TC Ušće na Novom Beogradu podlegao je povredama posle devet dana, a od Lazara I. osumnjičenog da ga je likvidirao hicima u glavu još uvek nema ni traga ni glasa iako je prošlo gotovo mesec dana od zločina.

foto: Adria Media TV

OVO SU UHAPŠENI PREDSEDNICI OPŠTINA: Terete se za korupciju, privedeni i prosvetni inspektor i direktorka vrtića

Pripadnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije iz Kraljeva jutros su u Prijepolju priveli devet osoba zbog zloupotreba službenog položaja u oblasti sporta.

foto: T.S.

PREMINUO MIRKO BABIĆ: Čuvenog Dragojla iz serije Selo gori, a baba se češlja volela je cela Srbija, sad tuguje za njim

Srpski glumac Mirko Babić umro je u 72. godini, a tužne vesti saopštio je njegov kolega Radoš Bajić.

foto: Printscreen

TRAGEDIJA SERIJE SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA: Još jedan glumac otišao u LEGENDU, a i njih su odnele OPAKE bolesti

foto: Zorana Jevtić, Kurir, Printscreen

MAJKA TANJE SAVIĆ IZNELA JEZIVE DETALJE O ZETU! Raskrinkala Dušana Jovančevića: Išao je na lečenje, nije znao gde je kad se NAPIJE

Priča Tanje Savić privukla je veliku pažnju javnosti, a svakim danom dostupno je sve više šokantnih detalja iz njihovog braka. Majka Tanje Savić, je sada iznela do sada nepoznate detalje.

foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

ORLOVI STALI NA KORAK OD EP: Reprezentacija Srbije posle penala poražena u baražu od Škotske! Mitar promašio penal za Evropsko

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na EP posle 20 godina pošto su večeras u Beogradu poraženi posle slavbijeg izođenja penala od selekcije Škotske. Regularni deo igre okončan je rezultatom 1:1.

foto: Nemanja Nikolić

NOVAK SAZNAO RIVALE NA ZAVRŠNOM MASTERSU: Evo sa kim je Đoković u grupi na turniru u Londonu!

Novak Đoković će na ATP Tur finalu u Londonu igrati u Grupi "Tokio 1970" u kojoj su i Danil Medvedev, Aleksander Zverev i Dijego Švarcman, odlučeno je žrebom.

foto: EPA Christian Bruna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja