VULIN DANAS NA KOLEGIJUMU: Od beogradske policije očekujem još bolje rezultate, ulični kriminal u Beogradu mora da bude iskorenjen
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova

VULIN DANAS NA KOLEGIJUMU: Od beogradske policije očekujem još bolje rezultate, ulični kriminal u Beogradu mora da bude iskorenjen

Društvo -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas rukovodstvu beogradske policije na Kolegijumu, koji je počeo minutom ćutanja zbog smtri patrijarha Irineja, da od njih očekuje još bolje rezultate u borbi protiv kriminala, saopšteno je iz MUP-a.

Vulin je istakao da poseban akcenat u radu policije, osim borbe protiv organizovanog kriminala, mora biti na iskorenjivanju uličnog kriminala, "reketa" i vršnjačkog nasilja.

Istakao je da je i, pored dobrih statističkih pokazatelja, činjenica da se građani često osete nebezbedno, a policija je tu da da sve od sebe da se njihov osećaj promeni.

Na kolegijumu je konstatovano da je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd u ovoj godini zabeleženo smanjenje ukupnog kriminala za 15,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, kao i da je očuvano stabilno stanje javnog reda, uprkos činjenici da je tokom julskih protesta došlo do njegovog narušavanja.

Pohvalio je dosadašnji rad Policijske uprave za grad Beograd, imajući u vidu da je od početka godine zaplenjeno tri i po puta više droge u odnosu na isti period prošle godine, kao i da je veći procenat rasvetljavanja krivičnih dela.

Kolegijumu je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić.

Pukovnik Veselin Milić, doskorašnji pomoćnik direktora policije, postavljen je 17. novembra za novog načelnika Policijske uprave za grad Beograd.

Milić, koji je postavljen rešenjem ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, do sada je bio pomoćnik direktora policije za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direkcije policije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track