Najnovije vesti

DR BAŠČAREVIĆ ZA KURIR: Nema mesta na intenzivnim negama, zato treći put ulazimo u kovid sistem!
Foto: Pritnasceen

Banjica danas prima prve pacijente s koronavirusom

DR BAŠČAREVIĆ ZA KURIR: Nema mesta na intenzivnim negama, zato treći put ulazimo u kovid sistem!

Društvo

Institut za ortopediju Banjica od danas je po treću put u kovid sistemu.

- Neophodno je da po treći put uđemo u kovid sitem jer, pre svega, nedostaju mesta na intenzivnoj nezi, dok mesta na odeljenjima u zdravstvenom sistemu u ovom trenutku ima dovljno. Od nas se traži veliki broj mesta, pa u ovom trenutku otvramo 17 intenzivnih mesta i 30 odeljenskih u stacionaru, od čega je polovina kiseoničkim. ako bude potrebno i više mesta, proširićemo kapacitete - kaže za Kurir prof. dr Zoran Baščarević, direktor Instituta za ortopediju Banjica.

On navodi da su upravo ispraznili bolnicu i ispratili poslednjeg ortopedskog pacijenta, a da za sat vremena stižu prvi kovid pacijenti.

- Pacijente šaljemo na Kliniku za ortopediju KCS i na VMA. Trojica ortopedskih hirurga s Banjice preći će sutra na VMA jer su oni u velikom problemu s ortropedskim kadrobvima. Trenutno nam najviše nedostaje asnesteziologa, od 18 koliko ih imamo osam ih je zaraženo - navodi Baščarević i dodaje da su u trećem talasu imali 65 zaraženih među zaposlenima, posednjih dana ih nemajui, a da je u prva dva talasa njih 30 imalo kovid 19.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...