PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za subotu, 9. januar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ ČESTITAO DAN REPUBLIKE SRPSKE: Srbija ostaje pouzdani oslonac RS u nastojanjima usmerenim ka miru i opštoj dobrobiti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas u ime građana Srbije i lično ime predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović Dan RS, 9. januar, uz želje za dobro zdravlje, sreću i svaki napredak.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Instagram

PAD BROJA NOVOZARAŽENIH: 1.769 pozitivnih, nažalost preminulo 35 pacijenata

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 11.123 građana, od kojih je 1.769 pozitivno, što je pad u odnosu na jučerašnjih 2.218, kada je takođe bilo testirano više od 11.000.

presek stanja
foto: Printscreen

KURIR U INSTITUTU ZA MAJKU I DETE: Počela vakcinacija 350 zaposlenih, vakcine danas primaju i u GAK Narodni front

U naredna tri dana oko 350 zaposlenih u Institutu za majku i dete primiće vakcinu, rekao je profesor Vladisalav Vukomanović.

vakcinacija, Institut za majku i dete, Mirsad Đerlek
foto: Zorana Jevtić

SRPSKI LEKAR PRIMIO VAKCINU I PORUČIO: U jednom trenutku ćete se sigurno zaraziti, sticanje imuniteta od presudne važnosti

Odluka da se vakcinišem je lična odluka na osnovu informacija koje imam o vakcini i na osnovu onog što znam kao lekar, izjavio je danas, nakon što je u Kraljevu primo Fajzerovu vakcinu dr Rade Panić, anesteziolog.

VAKCINACIJA 50 ODSTO STANOVNIŠTA U 3 FAZE: Ovo je detaljan plan imunizacije instituta Batut

Operativni plan za imunizaciju protiv kovida-19 u Srbiji, koji je objavio institut "Batut", predviđa tri faze koje bi obuhvatile 50 odsto stanovništva.

vakcina, vakcinacija
foto: EPA / Szilard Koszticsak

NISU SVA CEPIVA PROTIV KORONE ISTA: Doktorka Marija otkrila koju od vakcina treba izbegavati ako IMATE ALERGIJE

Za povratak na staro su nam potrebne vakcine i kolektivni imunitet. U Institutu za primenu nuklearne energije između ostalog istražuje koji stepen kolektivnog imuniteta smo dostigli u Srbiji.

Marija Gnjatović
foto: Printscreen RTS

SPREMITE SE ZA NEDELJU I PONEDELJAK: Širom Srbije padaće i ledena kiša i sneg! Ovo je detaljna prognoza za naredna 2 dana

RHMZ upozorava na pojavu obilnih padavina sutra i prekosutra u Srbiji, povećanje snega i pojavu ledene kiše.

Sneg, Zima
foto: Rina.rs

SPREMITE I DO 1.000 EVRA ZA TEHNIČKI Počinje primena novih propisa za merenje izduvnih gasova STARIJA VOZILA TEŠKO DO REGISTRACIJE

Vozila koja su uvezena u Srbiju posle 1. marta 2014. moraće od jula na tehničkom pregledu da ispune znatno strože uslove koji se odnose na emisiju izduvnih gasova od onih koja su prvi put registrovana u našoj zemlji pre tog datuma.

auto, registracija
foto: Shutterstock

UHAPŠEN NAPADAČ IZ RIBAŠEVINE: Ovo su detalji brutalnog napada na imanju kod Užica, gde je Dragutin nožem IZBO troje ljudi

Užičanin Dragutin G. (41), koji je osumnjičen da je danas u selu Ribaševina nožem izbo troje ljudi, uhapšen je brzom akcijom užičke policije, saznaje Kurir.

policija
foto: S. U.

ZATRESAO SE I BEOGRAD: Novi snažni zemljotres u Hrvatskoj

Hrvatsku je večeras nešt pre 22.30 pogodio novi zemljotres jačine 4,5 stepeni po Rihterovoj skali, saopšteno je iz Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Hrvatska, Petrinja, zemljotres
foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

MILORAD DODIK: Istorijski cilj je samostalna i slobodna Republika Srpska! (VIDEO)

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da Republika Srpska nije poklonjena, da su se za nju izborili najbolji i da je obaveza svih da je čuvaju i grade za buduće generacije.

Milorad Dodik
foto: Youtube prtscr / RTRS

DRAMATIČAN MOMENAT KADA JE AVION KRENUO DA PADA: Za 60 sekundi se spustio više od 3.000 metara, otpočela je potraga (VIDEO)

Avion Boing 737-500 koji je poleteo iz Džakarte u Indoneziji, srušio se.

Indonezija
foto: EPA Bagus Indahono, EPA Mast Irham

BOING 737 SA 62 PUTNIKA PAO U MORE: Izvučena prva tela! U avionu bile 3 bebe! Jauci odzvanjaju aerodromom u Indoneziji! (VIDEO)

Avion Boing 737-500 sa više od 60 putnika nestao je sa radara nekoliko minuta posle poletanja iz Džakarte

Indonezija, avion
foto: EPA Bagus Indahono

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track