POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV RADNICA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BLACU: Ugrozile bezbednost i zdravlje korisnika
Foto: Kurir/Biljana Roganović

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV RADNICA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BLACU: Ugrozile bezbednost i zdravlje korisnika

Društvo -

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predložilo je danas da se pokrenu disciplinski postupci prema radnicama Centra za socijalni rad u Blacu i da one budu suspendovane, a da vršilac dužnosti direktora te ustanove bude smenjena, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Kako objašnjavaju, Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je tokom vršenja vanrednog inspekcijskog nadzora u predmetu nedozvoljenog ponašanja zaposlenih u Centru za socijalni rad u Blacu prema maloletnim M.D. i M.D. utvrdila da su zaposlene prekršile Zakon o socijalnoj zaštiti, Pravilnik o zabranjenom postupanju zaposlenih u socijalnoj zaštiti i Kodeks profesionalne etike stručnih radnika socijalne zaštite Srbije.

- U toku vanrednog inspekcijskog nadzora utvrđeno je da su radnice Centra za socijalni rad u Blacu svojim ponašanjem ugrozile zdravlje i bezbednost korisnika - stoji u saopštenju.

Inspekcija socijalne zaštite je zapisnik sa merama dostavila osnivaču Centra za socijalni rad – opštini Blace i Upravnom odboru Centra za socijalni rad, radi daljeg postupanja.

Reč je o slučaju koji je potresao Srbiju, kada su u petak radnice na čelu sa v.d. direktorkom pokušale nasilno da izvuku maloletnu dece iz porodične kuće i odvoje od bake invalida Ljiljane D.

(Kurir.rs/ B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track