07:08

HOĆE DA NAM ZABRANE DA ČESTITAMO SLAVU?! Inkluzivna komunikacija EU umesto BOŽIĆA predlaže PRAZNIK: To je tiranski komformizam

skandal

HOĆE DA NAM ZABRANE DA ČESTITAMO SLAVU?! Predlog EU razbesneo javnost SILOM BI DA SVI BUDU ISTI to je TIRANSKI komformizam

Društvo -

Dokument koji je sastavila evropska komesarka za ravnopravnost, Helena Dali, predviđa da se ukine reč Božić i zameni univerzalnim pojmom "praznici", da se "dame i gospoda" oslovljavaju sa "drage kolege", a da se "gospođa ili gospođica" u potpunosti iznegavaju jer podrazumevaju bračni status.

"Uputstvo za inkluzivnu komunikaciju", kako glasi naziv dokumenta, ubrzo je naišao na osudu javnosti zbog čega ga je Evropska komisija povukla na doradu.

Bajram
foto: Kurir Televizija

Dragoljub Kojičić, politički filozof, za Kurir televiziju pita se do kada ćemo moći da čestitamo slavu i kako bi reagovala muslimanska zajednica npr. u Francuskoj da joj se zabrani Ramazan ili Kurban-bajram.

"Ako ne može Božić, što bi mogao Sveti Alimpije? Pada mi na pamet da li će nam zabraniti Hazarski rečnik, zato što ima žensku i mušku stranu, pa ispada da ne uvažava predlog o ravnopravnosti gospođe Dali. U Nemačkoj je Merkelova zagovarala tzv. multikulturalizam, ideju afirmacije različitosti i kulturnog bogatsva. Ne vidim gde je ovde priznavanje različitosti. Ovo je jedna homogenizacija koja liči na totalitarna društva, gotovo na animalizam. Postoji termin "tiranski komformizam", da pod silom svi budu isti i za mene je to kao čoveku neprihvatljivo", neveo je politički filozof.

Dragoljub Kojčić
foto: Kurir TV

Prema njemu, razlike među ljudima postoje, ne kako bi neko bio superioran ili inferioran, već zato što su jedni dama, gospođa, žena, a drugi gospoda i sl.

On kaže da se ovo ne dešava prvi put u istoriji, već da se ponavlja u pravilnim vremenskim intervalima.

"Npr. francuski revolucionarni kalendar koji nije dugo potrajao, jedno 12, 13 godina, ali nazivali su se meseci drugačije. Neko nije hteo da ih poveže sa tradicijom koja traje dve hiljade godina. Imali ste i predloge koji su dolazili ne samo od buržoaskih revolucuionara nego i od francuskih pozitivista, poput Ogista Konta, koji su smatrali da se treba odupreti svemu što je tradicionalno i duhovono, pa je došao predlog da se značajni datumi, pojmovi nazivaju drugačijim imenima", naglasio je on.

Dodao je da je i Karl Marks predvideo da će doći do izvesnih promena u društvu koje će ići na to da robotizuje narod.

"Da svi ljudi budu isti", zaključio je Dragoljub Kojičić.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:50

MESO IZ EPRUVETE? NE, HVALA! Građani odgovorili šta misle o laboratorijski uzgojenoj hrani iz EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track