04:27

ČETVRTI PAKET SANKCIJA RUSIJI ZBOG INVAZIJE NA UKRAJINU! Karijerni diplomata Milivojević o posledicama koje će Evropa osetiti

stvara se novi zid u evropi

ČETVRTI PAKET SANKCIJA RUSIJI ZBOG INVAZIJE NA UKRAJINU! Karijerni diplomata Milivojević o posledicama koje će Evropa osetiti

Društvo -

Evropska unija usvojila je četvrti paket sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, karijerni diplomata Zoran Milivojević smatra da će taj potez najviše naštetiti samoj Evropi.

kurirtv
foto: Kurir televizija

Gostujući u emisiji "Puls Srbije" zajedno sa ekonomistom Aleksandrom Stefanovićem, Milivojević je istakao da se zbog uvođenja sankcija stvara novi zid u Evropi.

- Za ovu luksuznu robu se ne sekiram, ali što se tiče energenata znači da slede ono što je Vašington učinio nedavno i da Brisel ustvari sledi sve one mere koje preduzima Vašington. To nije ništa novo, Rusija je već sa tim suočena. Ali nije reč o tome, reč je o dve trećine čovečanstva koji ne uvode sankcije i tu ćemo videti stvari efekat tih sankcija. Arapske zemlje se nisu opredelile za sankcije, tako da ove sankcije najviše pogađaju Evropu i najviše mi trpimo. A ne zaboravimo štetu koju će pretrpeti Ukrajina, drugo, novi zid u Evropi i treće sama Evropa. Sve se događa u Evropi po treći put u novijoj istoriji - rekao je Milivojević gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

kurirtv
foto: Kurir televizija

Sankcije bi trebalo da uključe zabranu uvoza ruskog čelika i gvožđa i zabranu izvoza luksuzne robe, uključujući automobile u vrednosti većoj od 50.000 evra, kao i zabranu investicija u naftne kompanije i sektor energetike.

Ekonomista Aleksandar Stevanović smatra da rusko ukrajinski sukob gura Evropu u recesiju.

- Što se tiče prvih mera, to je minorno povećavanje postojećeg paketa sankcija. U vreme rata svakako niko ne bi investirao, nisam video da je neko sa sigurnošću govorio o tome kako će Evropa izgledati nakon ovog rata. Sve dok se još uvek nadamo rešenju ovog problema u razumnom roku možemo da se izvučemo prilično neoštećeni. Rusko ukrajinski sukob gura Evropu u recesiju - kaže Stevanović.

kurirtv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

17:01

RUSKE SNAGE OPKOLILE ZLOGLASNI NEONACISTIČKI BATALJON AZOV? Izrael upozorava da Zelenski svesno žrtvuje narod u gradovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track