04:44

ŠTA RADITI SA NOVCEM: DRŽATI GA U BANCI ILI PODIĆI SA RAČUNA? Stručnjak otkriva šta je najbolje da uradite u vreme SVETKIH KRIZA

objasnio

EVO DA LI TREBA DRŽATI NOVAC NA RAČUNU ILI GA PODIĆI Stručnjak otkriva šta je najbolje da uradite USLED EKONOMSKE KRIZE

Društvo -

Dok neki građani žure da obezbede rezerve brašna, ulja i šećera, neki se pitaju šta da rade sa gotovinom, da li da je podižu iz banke i u šta da ulažu. Da li kupovati zlato ili hartije od vrednosti koje imaju podlogu u zlatu?

U koju valutu, u svetlu rata u Ukrajini, treba imati najviše poverenja?

Ovo su neka od pitanja na koja su odgovor tražili voditelji Pulsa Srbije Milica Marković i Miloš Anđelković od našeg Dušana Uzelca sa portala Kamatica.

Dušan Uzelac
foto: Kurir televizija

- Sve što kupujemo od hrane će sutra više vredeti. Zanimljivo je što se tiče novca, ako gomilamo novac on će sve manje vredeti. To je ta inflacija. Građani su uplašeni. Svi znamo kako su izgledale krize. Bila je inflacija, sada se opet spominje inflacia, ali to nije ta vrsta inflacije - rekao je Dušan Uzelac sa portala Kamatica.

Milicu Marković i Miloša Anđelkovića zanimalo je šta raditi sada sa novcem - da li ga držati u kući ili ostaviti u banci.

A Uzelac kaže da je najbolje novac potrošiti tako što ćete investirati, kupiti neku nekretninu ili na sličan način.

Dušan Uzelac
foto: Kurir televizija

- Poskupeće proizvodi, kao i pšenica, nafta i gorivo i dosta je kompleksno. Novac se štedi za neku namenu. U ovom momentu je najbolje novac potrošiti, kupiti neku nekretninu ili investirati. Inflacija obara cenu novca, pa čak i ako je u bankama, nije dobro. Isto je loše i da ga držite kod kuće. I u banci će padati vrednost ovca. Mnogo faktora utiče na to - rekao je Dušan Uzelac sa portala Kamatica.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:34

ČEKOVI, DOZVOLJENI MINUS, RATE I KREDITI: Iz Efektive savetuju kako je najpametnije zadužiti se

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja