STRUČNJAK UPOZORAVA: Postoje direktni dokazi da devojčice na internetu prodaju intimne snimke! Roditelji, obratite pažnju
Foto: Profimedia

zabrinjavajuće

STRUČNJAK UPOZORAVA: Postoje direktni dokazi da devojčice na internetu prodaju intimne snimke! Roditelji, obratite pažnju

Društvo -

Informacija da u Srbiji devojčice (11) prodaju snimke seksa za 1.500 dinara šokirala je javnost.

Kako navodi Katarina Jonev, Stručnjak za bezbednost dece na internetu za te navode, na žalost postoje direktni dokazi.

- Ova tema jeste jako teška. Prvi put smo sa ovom informacijom izašli u javnost u januaru. Naše devojčice od 11, 12 i 13 godina prodaju svoje fotografije i to jeste pojava, ali smo imamo i direktne dokaze. Kontaktirali smo te profile da vidimo da li je reč o osvetničkoj pornografiji i nije - navela je Jonev.

Katarina Jonev
foto: Printscreen/TV Pink

Ovih godinu dana postoje grupe na Telegramu koje prodaju i razmenjuju fotografije devojaka.

- Prvo smo mislili da je osvetnička poronografija, ali nije. Ti profili jesu zatvoreni, nemaju puno pratilaca. Fotografije na profilima su potpuno normalne. Međutim, na storijima koje te devojke kače puste klip od dve tri sekunde ili tokom seksualnog odnosa ili tokom masturbacije, ili su više gole nego obučene i napišu pratiocima da ih kontaktiraju za više informacija.

ZABRINJAVAJUĆE! DEVOJČICE U SRBIJI PRODAJU SNIMKE INTIMNIH ODNOSA ZA 1.500 DINARA: Stručnjak otkriva gde se sve krije prostitucija

- Društvene mreže su postale poligon za sve vrste kriminala. Sa druge strane okruženi smo lošim idolima. Nedostaje jača komunikacija na relaciji roditelj - dete - navela je Jonev za TV Pink.

Emilija Novaković
foto: Printscreen/TV Pink

Dr Emilija Novaković iz Klinike za psihijatrjske bolesti "Dr Laza Lazarević" je istakla da su se globalne društvene i ekonomske promene odrazile i na brak i porodicu.

- Dolazi do promena i u strukturi i u dinamici porodica. roditelji su prezaposleni i nemaju dovoljno vremena, gubi se kult tradicionalne porodice koja je bila zadužena da te zdrave norme prenese na decu. Roditelji u ovom situacijama ne znaju čime se bave deca. Roditelji moraju imati uvid kako deca provode vreme na društvenim mrežama. Ne mogu imati dvadesetčasovnu kontrolu, ali moraju imati uvid. Deca su edukovanija od roditelja, ali oni moraju da se zapitaju šta dete radi pet sati na društvenim mrežama - upozorila je Novaković.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja