DANAS JE DOKTORKA, MAJKA DVOJE DECE I ŽIVI U KANADI Evo ko je devojka koja je Titu predala poslednju štafetu, sledeću nije dočekao
Foto: Printscreen/Facebook

bilo je to 1979. godine

DANAS JE DOKTORKA, MAJKA DVOJE DECE I ŽIVI U KANADI Evo ko je devojka koja je Titu predala poslednju štafetu, sledeću nije dočekao

Društvo -

BEOGRAD - Danas je doktorka, udata je i majka dvoje dece koja s porodicom živi u Kanadi, a ostaće upamćena kao devojka koja je Titu te 1979. godine predala poslednju štafetu. Sledeću nije dočekao, umro je 4. maja.

Studentkinja iz Prištine, Sanije Hiseni koja je poslednja nosila štafetu i uručila je Josipu Brozu Titu danas je lekar u Kanadi. Sanije je nekoliko godina nakon toga bila politički angažovana kao predsednica Saveza socijalističke omladine SAP Kosova. Danas je srećno udata, ima dvoje dece, može se pročitati na društvenoj mreži Fejsbuk.

Danas u Kući cveća

1 / 15 Foto: Uroš Arsić/Mondo

Na današnji dan, 25. maja 1979, Josip Broz Tito primio je poslednju štafetu, a to mu je ujedno bio i poslednji slet za Dan mladosti. Nepunih godinu dana kasnije je umro, a omladinka koja mu je predala poslednju štafetu nije ni slutila da će ostati upamćena po tome.

Bila je studentkinja iz Prištine po imenu Sanije Hiseni i Titu se obratila i na albanskom i na tadašnjem srpsko-hrvatskom jeziku. Mnogo godina kasnije obrela se u Kanadi gde navodno živi i radi kao lekar.

Sledeće godine, štafeta nije stigla do Tita, ali jeste do njegovog posmrtnog odra u Skupštini SFRJ. Putovala je baš kroz Hrvatsku u trenutku kada je umro.

Kurir.rs/Wikipedia/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track