Najnovije vesti

DUŠAN JE SPASIO DEVOJKU KOJA JE SKOČILA SA MOSTA, ONA MU SE DANAS JAVILA: Evo šta mu je rekla i kako ga je pronašla
Foto: Profimedia

POTRESNE REČI

DUŠAN JE SPASIO DEVOJKU KOJA JE SKOČILA SA MOSTA, ONA MU SE DANAS JAVILA: Evo šta mu je rekla i kako ga je pronašla

Društvo
17:54h

"Dobar dan, u petak 20. maja sam skočila sa mosta Duga. Da li možete da mi pomognete da pronađem dečka i devojku koji su me čamcem spasili? Ili bar da im se prenese da sam sigurna. Hvala puno!"

Ova potresna poruka mlade devojke pojavila se danas na jednoj Fejsbuk grupi. Zahvalna za drugu šansu, koju čak nije ni tražila, ova Novosađanka rešila je da nađe svog spasioca i kaže mu da je sada dobro.

U tome je uspela. Razumljivo, nije bila spremna da medijski bilo šta poruči, jer se i sama još oporavlja i tek treba da bije nove životne bitke.

Dušana Ilića (27), mladi pravnika koji radi kao konobar na splavu na Keju, te noći bio njen anđeo čuvar.

most duga, Ksenija Lukić
foto: Kurir.rs/S.S.

Skroman mladić, o kome svi imaju samo reči hvale, opisao je šta se dogodilo u petak uveče.

- Bio sam u čamcu sa drugaricom. Čuo sam da je nešto pljusnulo i odjednom video glavu kako pluta. Odmah smo prišli čamcem i ubacili devojku u njega. Nije mogla da priča. Pitali smo je da li je dobro i samo nam je kratko rekla da nije - priseća se Dušan kobne večeri.

Jedini strah koji je tada, kaže, osetio, bio je strah da će se ona opirati i da neće želeti da bude spašena. Ali, već iscrpljena i slomljena, devojka nije pružala otpor.

- Zbrinuli smo je i otišli. Danas me je pronašla i poslala mi poruku da se zahvali i izvini. Ja sam joj rekao da nema za šta da se izvinjava niti zahvaljuje, da je život jako lep i da mi je drago da sam jedan mlad život spasao - priča ovaj divni mladić, prenosi Telegraf.

Dušan je inače odmalena na Dunavu i svaki slobodan trenutak provodi na reci. Ranije nije imao ovakvih iskustava i nada se da ih više neće ni biti.

Inače radi kao konobar, jer posao u struci ne može da nađe.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja