MAMA ME OSTAVILA PORED KANTE DA UMREM Tužna priča Milice iz Leskovca: Upoznala sam je posle mnogo godina, ali mog sina NEĆE VIDETI
Foto: Printscreen/Instagram

ispovest

MAMA ME OSTAVILA PORED KANTE DA UMREM Tužna priča Milice iz Leskovca: Upoznala sam je posle mnogo godina, ali mog sina NEĆE VIDETI

Društvo -

Životna priča mlade Milice Mršulje, koja je bačena kao beba pored kontejnera, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Rođena je 5. februara 1994. godine u Gnjilanu, a odmah nakon toga je ostavljena u kutiji pored jedne škole.

- Odmah nakon rođenja ostavljena sam u kutiji pored jedne škole. Ujutru je slučajni prolaznik video promrzlu bebu u kutiji i pozvao policiju. Naredna tri i po meseca provodim u gnjilanskoj bolnici. Za to vreme moju biološku majku traži policija zbog pokušaja čedomorstva - ispričala je Milica.

Sa pet godina je saznala da je usvojena.

- Za vreme rata 1999. godine sam saznala da sam usvojena. Deca iz ulice su čula od svojih roditelja i onda su to iskoristili da se igraju rata protiv mene. Tada su mislili da je to nešto loše i da sam ja drugačija od njih. Preživela sam vršnjačko nasilje i mogu reći da sam saznala na najgori način - kaže mlada žena.

Milica je dve godine pokušavala da nađe svoje biološke roditelje.

- Sa 16 godina se javila ta želja u meni. Tragala sam sve do 18. godine. Put je bio trnovit, sva vrata institucija bila su mi zatvorena, jer je moj biološki otac bio jako uticajan ćovek i zataškavao je sve. Upoznala sam ženu koja me je rodila, ali nismo više u kontaktu. Ona je sasvim obična žena iz komšiluka, žena koju srećete svakog dana, za koju nikada ne biste kazali da je tako nešto učinila - kaže Milica.

Naglašava kako nikada ne bi mogla da oprosti majci jer ju je napustila na takav način.

- Bila sam ubeđena da sam oprostila, ali od kada sam i sama postala majka shvatila sam da to ipak neću moći. Ona je mene ostavila da umrem, a to ni jedna prava majka ne bi uradila. Mogla je da me ostavi na toplom, sigurnom mestu, tada bih sigurno drugačije razmišljala.

Odrasla je u jednoj divnoj porodici u Leskovcu.

- Odrasla sam sa majkom, ocem i bakom... Usvojena sam u Leskovcu gde i danas živim. Pored njih sam imala sve. U toj porodici bila sam voljeno i željeno dete.

Sa biološkom majkom nije u kontaktu dok je sa "pravom majkom" u idealnim odnosima.

- Kad kažem "prava majka" mislim na onu koja me je usvojila. Otac je nažalost preminuo, ali je bio najbolji tata na svetu. Danas sam udata i srećna žena. Imam podršku sa svih strana i najveću radost sina Iliju.

Svog sina nije upoznala sa biološkom majkom niti joj je to u planu.

Milica se bavi novinarstvom na lokalnoj televiziji u Leskovcu, ali je otkrila da je njena prva ljubav gluma. Takođe i piše pa tako ima tri objavljena romana.

- Trudim se da svom detetu budem najbolja majka i zajedno sa suprugom mu pružamo svu ljubav ovog sveta - kaže Milica.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja