GROBLJE NA KOSOVU NA KOM SU SAHRANJIVANI SRBI JE OBRASLO U KOROV, GROBNICE SU U LOŠEM STANJU: Okončana je jedna važna akcija
Groblje u Ljugbunar, Foto: Printscreen/Facebook/Завичајно Удружење Ђаковичана

NOVI RADOVI

GROBLJE NA KOSOVU NA KOM SU SAHRANJIVANI SRBI JE OBRASLO U KOROV, GROBNICE SU U LOŠEM STANJU: Okončana je jedna važna akcija

Društvo -

Zavičajno Udruženje Đakovčana saopštilo je da je Privremeni organ Opštine Đakovica u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju okončao u nedelju petnaestodnevnu akciju čišćenja i uređenja srpskog groblja u Donjem Petrovcu (Ljugbunaru).

Oni su na društvenim mrežama podelili fotografije odande i napisali da je nažalost, značajan broj spomenika i grobnica je u jako lošem stanju.

- U svakom slučaju namera nam je da u saradnji sa porodicama čiji najmiliji počivaju na ovom groblju učinimo maksimum napora da obnovimo sve što se obnoviti može. U nastavku objavljujemo fotografije sadašnjeg stanja ovog groblja, uz podsećanje da je ono prvi put od 1999. godine očišćeno tek prošle (2021.) godine. Uskoro planiramo i radove na uređenju pravoslavnog groblja u naselju Piskoti - napisano je u saoštenju koje je potpisao Milenko Miško Jovanović, u ime Privremenog organa Opštine Đakovica.

Ispod ove objave oglašavali su se ljudi koji ne mogu da posete grobove najmilijih, i kojima znači to što će neko makar počupati korov u koji su grobnice obrasle.

- Hvala što ste odlučili i stvorili priliku da očistite groblje od korova i onog groznog rastinja.

- Bog vam svaku sreću dao. Raseljeni smo na sve strane, a neki i ne mogu nažalost kročiti u svoj rodni kraj. Zanima me da li neko ima novi video ili slike pećkog groblja kod Belog Polja.

- Pa da li možete prikazati i ostatak groblja u Ljugbunaru? Tamo su moji roditelji, uja i, babe i mnogi prijatelji?

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video

11:48

NIJE NAS NATO BOMBARDOVAO ZA DŽABE Olenik šokirao: Putin ne bi trepnuo da prizna tzv. Kosovo da bi prisvojio teritorije Ukrajine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track