"SVETU SADA FALI MNOGO BRANKI" Zinaida Dedakin: Da je živa, već bi bila NA PUTU ZA TURSKU! Ispričala anegdotu o ovoj glumici
Foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić

BRANKA VESELINOVIĆ (1918 - 2023)

"SVETU SADA FALI MNOGO BRANKI" Zinaida Dedakin: Da je živa, već bi bila NA PUTU ZA TURSKU! Ispričala anegdotu o ovoj glumici

Kultura -

Glumica Zinaida Dedakin, bliska prijateljica pokojne Branke Veselinović sa kojom je snimala seriju Urgentni centar sa tugom se prisetila svoje koleginice koja ja kako kaže bila oličenje dobrote.

- Videle smo se poslednji put kad je slavila sto i neki rođendan. Imala sam sreću da budem kod nje kući još kao mlada i to je nešto čarobno - rekla je Dedakin.

Zinaida Dedakin
foto: Nemanja Nikolić

Uverana je da bi se Branka Veselinović već angažovala oko pomoći ljudima u Turskoj, nastradilim od zemljotresa.

- Sigurna sam da bi da je sada živa već bila na putu za Tursku ili bi našla neki drugi način da pomogne onima kojima je pomoće potrebna. Bila je otelotvorenje dobbrote i svi koji smo je poznavali govorili smo: "Kad porastem biću Branka!"

Branka Veselinović
foto: Nebojša Mandić

Glumica se prisetila humanitarnog rada kojim se Branka Veselinović bavila čitavog života.

- Kažu da čineći durgima činimo i sebi, ali ona nije imala kalkulaciju te vrste. Sećam se tih njenih emisija. Malo, malo pa je odlazila u dečja obdaništa, pa onda u staračke domove. Ja tada nisam shvatala dubinu toga, jer sam bila mlada. Sad ozbiljno shvatam dubinu njene poruke, a to je da će ljubav i dobrota će spasiti svet.

04:56

SVETU SADA FALI MNOGO BRANKI Zinaida Dedakin: Da je živa, već bi bila NA PUTU ZA TURSKU! Ispričala anegdotu od koje SUZE SAME TEKU

Dedakin je ispričala anegdotu sa snimanja iz koje se vidi kako Branka Veselinović ni u ozbiljnim godinama nije gubila vedrinu duha.

- Kada smo radile urgentni centar, ona je igrala umiruću baku i to nikada neću zaboraviti. To je bilo tužno, jer tada već nije imalo šta da se glumi. Bila sam pored i u čitavoj toj sceni ona je nas sve vreme zabavljala. Sve vreme dok je igrala tako tešku ulogu. S obzirom na ove strahote koje se u svetu događaju trenutno mogu samo da kažem da nam nedostaje mnogo, mnogo Branki.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track