POSLANIK ZEČEVIĆ OPET SPREČIO INSPEKTORE DA OBAVE POSAO: Ne pušta ih bez sudskog naloga u porodičnu zgradu gde ilegalno drže stare
Dr Zoran Zečević, Foto: Printskrin, Kurir

BAHATO ponašanje

POSLANIK ZEČEVIĆ OPET SPREČIO INSPEKTORE DA OBAVE POSAO: Ne pušta ih bez sudskog naloga u porodičnu zgradu gde ilegalno drže stare

Društvo -

Poslanik Srpske stranke Zavetnici dr Zoran Zečević i njegovi sinovi, koji su vlasnici poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu, u petak su sprečili četiri inspekcije da uđu u nelegalni dom za stare, za koji se osnovano sumnja da posluje u okviru pomenute poliklinike, saznaje Kurir!

Iako su inspektori ovog puta bili u pratnji policije, dr Zečević je odbio da ih pusti u objekat, gde su ranije zatečena stara lica, tvrdeći da je to privatni porodični stambeni posed. Dr Zečević se, kako tvrdi izvor Kurira, prema inspektorima ponašao bahato, a pozivao se i na poslanički imunitet.

Poliklinika Sveti Stefan
foto: Printscreen

- Na adresi poliklinike u petak su ponovo bile četiri inspekcije s policijom - inspekcija rada, socijalne zaštite, inspekcija zdravlja i turistička inspekcija. Međutim, dr Zoran Zečević nikoga od njih nije pustio da uđe u objekat, rekao im je da je to privatni posed za stanovanje i tražio im je sudski nalog. Bilo je dosta ljudi, a svi znaju da on ima poslanički imunitet - otkriva jedan od očevidaca.

Posle višenedeljnog izveštavanja našeg lista o mutljavinama poslanika Zečevića i njegovih sinova, četiri pomenute nadležne inspekcije su i prošlog petka (3. marta) zajedno pokušale da obave inspekcijski nadzor u objekte na adresi na kojoj se nalazi poliklinika "Sveti Stefan", ali su vlasnici ulazak i kontrolu tada dozvolili jedino inspektorima rada i turizma.

Inspektori socijalne zaštite tražili su tada asistenciju policije, ali su oni, kako kaže upućeni sagovornik Kurira, odbili da im pruže pomoć uz obrazloženje da je zahtev trebalo da im pošalju sedam dana ranije. Ovoga puta je policija krenula sa inspektorima koji su nameravali da obave nadzor u objektu za koji se osnovano sumnja da bez licence obavlja usluge smeštaja starih lica, ali im vlasnici opet nisu dozvolili ulaz u objekat.

- Zečevići tvrde da je to stambeni prostor i da u njega ne žele da puste inspektore socijalne zaštite bez rešenja suda kojim im se dozvoljava da izvrše inspekcijski nadzor u stambenom prostoru. Tvrdnje da je u pitanju porodična stambena zgrada pravdali su izvodom iz katastra - kaže naš sagovornik.

Kurir već nedeljama piše o nelegalnom domu za stare, koji posluje u okviru poliklinike "Sveti Stefan", za koji je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 2008. tri puta donosilo rešenje o zabrani rada, a u avgustu prošle godine inspektori socijalne zaštite su pokušali i da izvrše inspekcijski nadzor, ali bezuspešno. Obraćali su se sudu za pomoć, ali im je zahtev odbijen kao neosnovan.

Cure informacije

Noću iseljavali korisnike

Upućeni izvori Kurira ukazuju i na problem curenja informacija iz državnih službi, naročito na lokalu, pa se neretko dešava da vlasnici nelegalnih domova za stare unapred saznaju kada će im inspektori banuti na vrata.

- Tako je bilo i slučajeva da su i tokom noći iseljavali korisnike koje su nelegalno čuvali, a posle inspekcijskog nadzora ih opet vraćali - kaže izvor.

01:19

Dom za stare u Aranđelovcu

V. P. nedavno je iznela za Kurir optužbe na račun zaposlenih u pomenutom domu tvrdeći da su zapustili njenu majku, koja je tamo boravila krajem godine, te i da je ubrzo nakon toga preminula. Iako su iz same poliklinike u više navrata isticali da ne pružaju domski smeštaj starijim licima, što je tvrdio i sam dr Zoran Zečević, inspekcija Ministarstva turizma i omladine, koja je tamo prva ušla, zatekla je u objektu stare ljude.

Dr Zoran Zečević juče nije odgovorio na pitanja Kurira.

Brojne nepravilnosti

Prekršajne prijave

Inspektori Ministarstva zdravlja i Inspektorat za rad najavili su da će podneti prekršajne prijave protiv poliklinike "Sveti Stefan" i privrednog društva koje je registrovano na istoj adresi. Među utvrđenim nepravilnostima su nelegalno pružanje i reklamiranje određenih zdravstvenih usluga, kao i ometanje službenog lica u obavljaju nadzora.

Kurir.rs

Bonus video:

02:02

U Beogradu je juče zatvoren Dom za stara lica Epikur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track