NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! TOKOM NOĆI I UJUTRU NEVREME U SRBIJI: Očekuje se velika količina kiše, evo koji delovi su NA UDARU
Foto: Zorana Jevtić

olujni vikend pred nama

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! TOKOM NOĆI I UJUTRU NEVREME U SRBIJI: Očekuje se velika količina kiše, evo koji delovi su NA UDARU

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na intenzivne pljuskove, grmljavinu, grad i jak olujni vetar, koji se tokom noći i ujutru očekuju na području severne i zapadne Srbije.

Prolazak izraženog hladnog fronta noćas će usloviti lokalno intenzivne nepogode - pljuskovi, grmljavina, grad, jak i olujni vetar, prvo u Vojvodini, a zatim i u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

U subotu uslova za grmljavinske nepogode biće na istoku, jugu i jugozapadu zemlje. U zoni jakih pljuskova pašće 20 - 30 mm za kratko vreme, lokalno i više, a olujni vetar kratkotrajno će biti jači od 20 - 25 m/s.

Upozorenje za područje Beograda

Uveče i u toku noći na području Beograda očekuju se grmljavinski razvoji koji u pojedinim delovima grada mogu biti veoma intenzivni uz grad, veliku količinu padavina za kratko vreme, kao i uz jak i olujni vetar, navodi se na sajtu RHMZ.

Danas je u Srbiji bio najtopliji dan od početka godine, a nakon celodnevnog udara toplote snažne grmljavinske oluje sa svih strana su opkolile Srbiju.

Delove zemlje već su pogodili obilni pljuskovi, grad i jaki gromovi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track